Po Volvo spodziewałbym się czegoś lepszego- firma nie powinna współpracować z Renault´em. Najbardziej problematyczna rzeczą jest silnik. Żałuję, że nie kupiłem benzynówki.
Chodzi jak traktor i wibruje, ale za to fajnie przyspiesza i jest elastyczny. Octavia TDI 110km znajomego zostaje w tyle.
Może być, kiedyś haczyła 1 ale już przestała.
Dla mnie dobry kompromis pomiędzy sprężystością, a komfortem jazdy.
Wszystko w zasięgu ręki, bardzo przejrzysta deska rozdzielcza, radio łatwe w obsłudze, bez odrywania wzroku od drogi. Fotele są najlepsze w jakich kiedykolwiek siedziałem.
Ogrzewanie- słabiuchno grzeje. Na odparowanie szyb trzeba czekać całą wieczność, a klima średnio wydajna.
Z prodzu ok, ale z tyłu już ciasnawo.
Za cichy to on nie jest- silnik.
Pali tyle co kot napłakał, ale koszty napraw i przeglądów w ASO przyprawiają o ból głowy.
Używany można tanio kupić, nowy też szczególnie drogi nie był- jak na rzekomy prestiż marki.
Łączniki stabilizatora 2 razy poszły, poza tym odpadło mocowanie tylnej rolety, troszkę skrzypi fotel.
Nie zawsze zapala na mrozie lub gdy jest wilgotno-zdarza się to rzadko, no ale denerwujące jest:). Nikt nie potrafi usterki znaleźć i usunąć, próbowałem w serwisie Volvo, Renault(producent silnika), Bosch, Mitsubishi. Teraz auto znowu stoi w serwisie z powodu nieszczelności układu chłodzenia.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW