: Jak narazie nie do zdarcia. Obym nie zapeszył:/
Zacznijmy od pozytywów. Autko pakowne jak na swoją klasę, a po złożeniu tylnej kanapy wejdzie niemal wszystko. Bardzo dobra blacha i porządnie ocynkowana. No to na tyle. Co do reszty, to jestem może nie tyle zwiedzony, ile zażenowany. Komfort jazdy kończy się powyżej prędkości 90km/h. Powyżej 120km/h zaczynasz się zastanawiać czy masz włączone radio, bo słychać tylko szum. nawet jeśli ma służyć tylko krótkich rodzinnych wyjazdów to strasznie się w nim wymęczycie.
Awaryjność jest wysoka, a naprawy kosztowne, zapomnijcie o Volvo jako o dobrych autach(Francuski silnik i skrzynia, Zawieszenie z Carismy)
Podsumowując, nie wiem komu mógłbym je polecić, wcześniej miałem s80 i poza awaryjnością nie można było narzekać, a tutaj jest naprawdę dno i kupa mułu. Jeśli ktoś planuje jeździć tym autkiem dalej niż w niedzielę do kościoła to kategorycznie odradzam
Można znaleźć tani motel za naprawdę dobre pieniądze, ale lepiej troszkę dołożyć i wycofać się z zakupu tego autka:)
Ehhh. Silnik tak głośno chodzi że ciężko stwierdzić czy coś skrzypi lub odpadło:/
Silnik, pomimo iż francuski - daje jeszcze ostatecznie radę, ale skrzynia biegów to Porażka!!!
Przy wrzucaniu piątki trze, i od pewnego czasu mam tak też z trójka. Ciągłych napraw i wymian elementów zawieszenia nie tłumaczy zły stan Polskich dróg. Poduszki pod silnikiem też coś dziwnie często szwankują. Blacharka w przeciwieństwie do reszty - świetna, pomimo wieku auta i długości tras jakie autko pokonało nie ma śladów rdzy
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 90KM 66kW