Świetnie zabezpieczone nadwozie. Wysoka jakość wnętrza - po 12 latach i 245tys km skórzane fotele wyglądają świetnie tak jak reszta wnętrza po której nie widać większych śladów zużycia.
Kultura pracy jak na 4-cylindrowego diesla całkiem niezła. Auto jest żwawe mimo niewielkiej mocy. Cieszy niewątpliwie mały apetyt na ropę.
Bardzo elastyczna - zbiera się już od 1500 obrotów, a od 1000 też da radę. Turbodziura mało wyczuwalna. Na autostradę brakuje 6-go biegu. 140km/h to już 3000 obrotów - jest trochę głośno.
Bardzo przeciętnie. Zawieszenie twarde. Kiepsko znosi dziury - szczególnie na tylnej osi.
Słupki stosunkowo wąskie. Mimo tego czujniki cofania ułatwiają życie.
W poliftach brakuje uchwytów na kubek. Poza tym wszystko intuicyjne, czytelne i funkcjonalne.
Przednia dmuchawa w ciężkie mrozy daje długo na siebie czekać. Za to warto wybrać wersję z podgrzewanymi fotelami. W naszym pięknym Kraju, gdzie przez pół roku mamy temperaturę poniżej 10 stopni - często się przydają.
Rozmiary auta kompaktowego. Za kierowcą wygodnie usiądzie tylko kobieta lub dziecko. Za to dużo miejsca nad głową. Ja mam 190cm wzrostu, a nad głową zostają jeszcze 3 palce przestrzeni. 4 osoby będą podróżować całkiem wygodnie, ale 5 - tylko w razie konieczności.
Auto jest całkiem lekkie, mało pali - i to właśnie kosztem wyciszenia. Na autostradzie do 130km/h jest całkiem komfortowo. Powyżej - robi się na prawdę głośno.
6 lat tylko leję ropę i wymieniam zużywające się części - kostki hamulcowe, tarcze, oleje, filtry. Nadwozie jest świetnie zabezpieczone - auto ma 12 lat i zero rdzy.
Niske spalanie, jakość ocierająca się o premium, technicznie bez usterek - chyba trafił mi się dobry egzemplarz :)
Linka hamulca ręcznego.
Nic się nie działo. 245tys km na blacie, a turbo, dwumasa, skrzynia sprawne.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 115KM 85kW