: super silnik pomimo ze od Renault, ale poprawiona elektronika i sterowanie przez Volvo.
auto godne polecenia, pod warunkiem znanego pochodzenia- moj ma potwierdzony przebieg w serwisie ( sam sprawdzałem) a nie tylko jak u wiekszości sprzedających zfałszowaną ksiązkę srewisową, poprzedni włąsciciel dbał o samochód
silnik cichy, dynamiczny, wysoka kultura pracy. Trzeba mieć świadomość, zasad jazdy z turbiną i wtedy bedzie wszystko bezawarayjnie i oszczednie
idalnie wchodą biegi skrZynua od Volvo bo w porzednich wersjach w przed 2000r bylo od Reanult
wysoki komfort, pomimo że mam wersję utwardzoną seryjnie - dla znających markę wersja sport.
wszystko ok we wszystkich kierunkach, można się przyczepić do tyłu ale to kwestia wprawy
wyjatkowy w środku, czuć klase wyższą, od razu można się przyzwyczaić
bardzoi szybko sie nagrzewa, w porównaiu z poprzednim moim samochodem ( silnik diesel od VW) - można powiedzieć dwa razy szybciej
z przodu bardzo duzo miejsca, szeroko z tyłu sa pewne zastrzeżenia. Mam wewrsje gdzie w tylnej kanapie są dwa wyjmowane foteliki dla dzieci - wtedy jest jeszcze wiecej miejsca na nogi. Bardzo wysoki komfort podróżowania. Jest o najbogatsza wresja z tego rocznika, pełna elektryka, nawigacja, podgrzewane fotele, środek z elementami drewnianymi itd.
tutaj to bije na głowe silniki od VW, czasami trudno uwiezyć że to diesel
jak na swoje gabaryty i dynamikę to jest oszczędny
auto kupione odd niemca za cenę adekwatna do stanu technicznego, można było kupić z tego rocznika za 5000 zl mniej ale w końcu kupiłem dla siebie i nie na handel
nic sie nie psuje, cała elektryka a jest tego dużo -wszystko działa
stara zasada - jak sie dba to sie ma - nawet nowe auto można zakatować. Trzeba normalnie jeździć i mieć pojęcie jak jest zbudowany silnik i samochód. polowa kierowców nie wie jak jeździć samochodami, dlatego potem powstają usterki tylko i wyłącznie z ich winy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 115KM 85kW