Ocena kierowcy - Volvo V40 I

Wojtek, 19 lat temu
Silnik 2.0 T 160KM 118kW
Rok produkcji 2002
Volvo V40 I 2.0 T 160KM 118kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Nie mozna oczekiwac wiecej od samochodu intensywnie urzywanego na Polskich drogach. Ja tez nie jestem kierowca o delikatnej stopie, wiec ogolna oczena 4. Jest jednak jedno ALE. SERWISY dzialaja bardzo powoli. Wynika to z problemow z dostepnoscia czesci i opieszaloscia Volvo w realizacji zamowien. Mialem dwie powazne naprawy (powypadkowe) i zawsze mialem wylaczony samochod na 6 tygodni... mozna by zalatwic wszystko szybciej, ale Volvo zawsze opoznialo dostawe czesci do serwisu
Niesamowicie przyspiesza, "dziura turbo" slabo wyczuwalna
bezproblemowa, elastyczna
Dobrze, ale moblo by byc lepiej. Troche za delikatny jak na nasze drogi. Przenosi halas z nierownosci, i po 60 000 wymaga regulacji
Mam porownanie z najnowsza Avensis, Mondeo, i Vectra. Wypada lepiej, a powodem jest to ze wspomniane marki reprezentuja nowoczesny design tzw. Pancer Wagonow, i obudowywujac kierowce blach do ramion zaslaniaja widok
Czytelna, nieprzeladowana deska rozdzielcza, ale funkcjonalna. Brakuje regulacji kierownicy w poziomie.
Przy wilgotniej aurze, z dwoma pasazerami paruja szyby w tylnych oknach. Mimo wlaczonej klimi oczywiscie
przod OK, tyl niezawiele miejsca
Jak na ta moc i dynamike, OK
Polecam dla tych ktorzy szukaja dobrego, w miare prestizowego i pozadnie wykonanego samochodu.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 T 160KM 118kW [l/100km]

10,5