Polecam każdemu. Ja kupiłem wołowinę jako swoje pierwsze auto i chyba pozostanę wierny marce. Silnik który pracuje pod maską nieraz utarł nosa niejednemu dresiarzowi w wypacykowanym BMW albo Audi. A to jak wiecie bezcenne :) Dla miłośników białego szaleństwa dodam, że po złożeniu mniejszej części tylnej kanapy, 4 komplety nart 172cm każde i 4 osoby w środku wygodnie jadą do Austrii. Polecam
Zaraz po zakupie założyłem normalną sekwencję za ok 2300zł. Silnik na gazie chodzi ciszej i bardziej równo. Elastyczność nie pozostawia innym kierowcom złudzeń. To autko jeździ tylko lewym pasem jeśli masz na to ochotę. Idealnie współpracuje z automatyczną skrzynią biegów. Poezja
Na człowieku który miał przyjemność poruszać się autem ze skrzynią DSG Volkswagena nie robi wielkiego wrażenia. Niemniej jednak polecam każdemu, nie szarpie, płynnie zmienia biegi i wbrew obiegowym opiniom nie wymaga żadnej obsługi. Volvo nie zaleca nawet wymiany oleju w skrzyni!!! Dodatkowo specjalny tryb na zimę zapobiegający poślizgom.
Super, pełna kontrola nad autem
Siedzimy dosyć nisko. Widoczność bardzo dobra, czasami tylko przeszkadza lewy słupek przy ostrzejszych skrętach.
Wszystko tam gdzie być powinno, wystarczy polegać na intuicji.
Automatyczna klimatyzacja perfekcyjna. Słaby nawiew na przednią szybę okazał się klasyczną usterką uszczelki. Ogrzewanie działa szybko, w zestawie z podgrzewanymi fotelami jazda o poranku do pracy to czysta przyjemność.
W tej klasie podobnie do innych modeli. Z przodu dużo z tyłu znośnie.
Auto z relingami. Od 140km/h troszkę szumi. Przy niższych prędkościach cisza jak makiem zasiał. Praktycznie każdy jadący jako pasażer twierdził, że w tym aucie prędkości w ogóle nie czuć.
2.0 turbo benzynka robi swoje. Na etylinie auto wypija 10.5 litra średnio. Na gazie w trasie 11l, w mieście do 15l. Za przyjemność się płaci :) Z drugiej strony 15l gazu to mniej więcej 8l ropy. Ile spali diesel w mieście? myślę że podobnie.
W tej cenie nie ma drugiego auta z takim wyposażeniem i silnikiem. 6 poduszek, klimatyzacja, skóra, podgrzewane fotele,pełna elektryka, materiały wykończeniowe deski rozdzielczej najwyższej jakości. Nic nie trzeszczy, do tego piękna linia. Który VW, Audi, Skoda, Opel i inne podobne szaraki mogą się czymś takim pochwalić? Tam tylko plastik i golizna :)
Auto po liftingu tj. po 2000r jest dopracowane w każdym szczególe. Po zakupie wymieniłem podstawowe rzeczy i narazie po 10 tys. km nic tylko tankuję.
jw
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 T 160KM 118kW