wcześniej jeździłem golfem kiedy kupiłem volvo zrozumialem jaki blad popelnilem :) auto jest niesamowite mam juz je 3 lata i chyba sie z nim nie rozstane tak jak opinie innych moge tylko potwierdzic auto jest bezawaryjne oczywiscie trzeba dbac bo jak nie dbasz to nowe zajedziesz w miesiac czasu na poczatku bylem przerazony spalaniem jednak po 2 miesiacach nauczylem sie jezdzic w taka pogode jak ta czyli 30c klima bierze duzo benzyny nawet 3 litry do czasu schlodzenia auta czyli jakies 30 minut spalanie w miescie bez zadnej slimaczej jazdy! od 10-11 litrow jak na 2.0 turbo to swietny rezultat trasa 7-8 litrow przy predkosci sredniej 130km/h +/- 10km/h.. Z minusow to poduszki silnika ale to kazde volvo nie tylko v40.. Swietne przyspieczenie i niestety minus zawieszenie tanie ( tansze od zawiszenia passata b5fl ) ale dlugo nie wytrzymuje na diurach trzeba sie przygotowac na wydatek tulejek ( koszt okolo 50zł ) x 4 + drazki kierowniecze 50zl x 2 co sezon, wahacze bardzo mocne nie wymieniasz, aa no i ten silnik pobiera olej ( uturbiony ) lubi się też pocić dolewam tak jak chyba kazdy 1l na 1000km ale silnik to zabojca nie ma mowy o zajechaniu 100% konstrukcja volvo - polecam !
volvo to mówi samo za siebie
mogliby lepiej dopracować
komfotowy
ogrzewanie celująco, klimatyzacja już nie
do 160 ok
jestem zadowolony