Ocena kierowcy - Volvo V40 I

Silnik 1.9 T4 200KM 147kW
Rok produkcji 1999
Volvo V40 I 1.9 T4 200KM 147kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Silnik jest fajny, dobrze wchodzi w obroty i potrafi zadziwieć nie jednego kierowce w nie pozornym kombi :)
Zawieszenie : Dość twarde jak na taki samochód ale to głownie wina naszych dróg.
Wygląd jest ciekawski tego samochodu ale nie we wszystkich kolorach, ja mam srebrny i powiem że nie lubię tego koloru :( czarne prezentuje się najlepiej i jakieś ciemniejsze kolory.
Ciągnie ładnie, szczególnie kiedy załącza się turbina to już cacy :)
Nawet dobrze zrobiona ale brak 6 biegu :)
Widoczność jest jak dla mnie bardzo dobra, wszystko widzę mimo tego że mam kombi :)
Nagrzewa się szybko i jest po kilku minutach jazdy czuć ciepło w samochodzie
Miejsca nie brakuje ani dla mnie ani dla moich pasażerów, choć przeważnie jeżdżę sam :)
Wyciszenie mogło by być lepsze jak na takie auto, ale ujdzie w miarę.
Początkowo bałem się że to będzie kosmiczny smok paliwa a okazało się że to mniej pali niż przeciętne BMW z silnikiem 2.5 a jazda całkiem inna. U mnie średnie spalanie spalanie waha się pomiędzy 8 - 8,7. robię śmiało 750-800 km a niektórzy mówią że potrafią przejechać tylko 350-450 km na pełnym zbiorniku, a jeżdżę nie cały czas ekonomicznie bywa i ostrzej.
No w końcu to Volvo i za to trzeba płacić, inaczej być nie może.
Chyba za krótko mam jeszcze ten samochód żeby wszystko tu opisać.
Z poważnych usterek to sam nie wiem czy są aż tak poważne a raczej normalna rzecz że muszę nie długo wymienić sprzęgło, górną poduszkę silnika która jest obok rozrządu do tego dwa przednie amortyzatory i chyba drążek kierowniczy lub jego końcówka. Zobaczymy co będzie dalej po tych wymianach, oby nie było aż tak źle.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.9 T4 200KM 147kW [l/100km]

8,5