Ocena kierowcy - Volvo V40 I

Silnik 1.9 T4 200KM 147kW
Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: 1 rok
Volvo V40 I 1.9 T4 200KM 147kW 1997-2004 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : czytałem opinie, że hamulce są kiepskie. No może trafiłem na jakiś nietypowy model bo uważam, że w moim autku hamulce są jeszcze lepsze niż silnik!!!! Dodam tylko, że jak kupiłem to miałem klocko ferodo i tarcze brembo. Tarcz nie zmieniałem, a z klockami nie eksperymentowałem i kupiłem ferodo. Działają wyśmienicie.
wyśmienity "powiększacz penisa"!!!! Auto jest niepozorne, nie rzuca się w oczy. Jazda kosztuje co nieco, szczególnie z mieście, ale widok min łysych karków w golfikach, audikach, hondach i innych tuningowanych furach jest bezcenny. Na prawdę na naszych ulicach jest niewiele szybszych aut.
przed zakupem dużo sobie obiecywałem.... i musiałem skorygować marzenia, jest jeszcze lepiej!!!!!
brak biegu nr 6, ale poza tym ok
brak szpery i napęd na przód, ale mimo to jeździ super. Troszeczkę za twardy na nasze dziury
jak to volvo
i tu kilka rozczarowań: 1. aby otworzyć szybę przełącznikiem w drzwiach trzeba bardzo mocno cofnąć rękę!!! na szczęście są zdublowane włączniki między fotelami. 2. regulator wysokości reflektorów łatwo przestawić kolanem (czasami żona jeździ, jak przysunie fotel to kolanem "opuszczę" sobie światełka. 3. Zupełnie niepraktyczna regulacja wysokości foteli!!! Aż tak, źle że podejrzewam, że jest zepsuta. Kupiłem auto używane, więc nie wiem jak powinno być. 4. regulacja lusterek przy gałce zmiany biegów, jak się położy tam np. saszetkę to łatwo przestawić sobie lusterka. Poza tym bez zastrzeżeń, duży plus za ogromne lusterka wsteczne!!
automatyczna klima, pokręteł nawet nie dotykam
z tyłu jeździ tylko dziecko, inaczej byłoby 4
nie mam zastrzeżeń, tylko saaby i mercedesy są chyba cichsze
daję 6 z powodu wyśmienitej relacji spalanie/moc! 10l gazu na trasie to może dla niektórych nie jest mało, ale to przy utrzymywanej prędkości przejazdowej ok. 130km/h i średniej ok. 90km.h. dla mnie bomba
nowe - bez komentarza, używane jest tanie!!!
brak usterek, nic nie naprawiałem
brak usterek, nic nie naprawiałem