: Żywy, dynamiczny silnik z zapasem mocy a przy tym dość ekonomiczny.
: Zbyt dobija na dziurach.
: Zacinający się mechanizm podnoszenia i opuszczania szyb kierowcy i pasażera.
Świetny wygląd reprezentacyjnej limuzyny (dokładnie taki jakiego potrzebowałem), wysoki komfort jazdy, z dużą ilością extra dodatków. Komfortowy na długie trasy a do tego bezpieczny i jak na tę klasę ekonomiczny.
Prężny 163 konny i ekonomiczny silnik ze sporym zapasem mocy. Wyjątkowo udana jednostka.
Przyjemny na dłuższe wyjazdy pod względem ekonomi spalania gdy nie ma się zbytnio ciężkiej nogi i do tego używa się takich udogodnień jak tempomat, który znacząco obniża zużycie paliwa.
Mógłby troszkę szybciej reagować na zmianę pedału gazu, szczególnie podczas ruszania. Ale tu przypuszczam duże znaczenia ma automatyczna skrzynia.
Sprawnie i bez zbędnych hałasów zmienia biegi. Wygodny i ergonomiczny dźwignia do automatycznej skrzyni biegów.
Nigdy więcej manuala!
Zawieszenie twarde, zbyt dobija na dziurach co może być bardzo irytujące. Nie jest tak miękki i łagodny jak np. francuzy na naszych polskich drogach.
Ja nie narzekam. Przednia szyba duża, lusterka dobrze oddają odległości. Dobra widoczność do tyłu oraz w lusterku wstecznym.
Super, wszystko tam gdzie powinno być.
Ogrzewanie dość sprawnie działa zimą. Oczywiście efekty ogrzewania znacznie szybciej odczujemy gdy auto jest w ruchu więc nie ma co czekać na parkingu na włączonym silniku aż się zagrzeje. Poza tym grzane siedzenia działają niemal natychmiast. Jedyny dyskomfort zimą to potwornie zimna (i to przez długi czas) drewniana kierownica.
Klima działa dość sprawnie i wszystko odbywa się automatycznie.
Wszystko dwu strefowo więc zarówno kierowca jaki i pasażer decyduje sam o swoim komforcie ciepłą.
Jak dla mnie olbrzymia i wystarczająca w zupełności.
Jest OK choć mogło by być ciszej.
Jak na spory silnik 2.4 D5 i moc 163 KM to nie ma co narzekać. Dużo zależy od ciężaru nogi kierowcy i temperamentu jazdy.
Wysoka jakość, komfort i poczucie bezpieczeństwa jak za auto tej klasy i w takiej cenie.
Czasami zacina się boczna szyba od strony pasażera. Nie wiem o co chodzi bo mechanicznie wszystko wygląda na sprawne. To samo stało się od strony kierowcy ale tam wygięciu uległo ramię podnoszenia szyby i zahaczyło o silniczek mechanizmu szyby.
Zwiesiło się pozycjonowanie świateł w ksenonach.
Jak na razie bez zarzutów! :-)
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 TDi 163KM 120kW