Nadal nowoczesne,komfortowe,bezpieczne i prestiżowe auto. Pod wzgledem ilości miejsca , estetyki wewnątrz i wyglądu deski roździelczej bije na głowę nowe BMW 5 i Mercedesa E ; mimo iż jest o 6 lat starsze od BMW lepiej wypada w testach zderzeniwych EuroNCAP; Denerwują szybko zużywające się silentblocki ; poza tym zawieszenie jest troche za twarde na bardzo dziurawe drogi. Więcej wad nie znalazłem ; Volvo S80 to konstrukcja lepsza od poprzednich generacji BMW5 i Mercedesa E,nowocześniejsza,bardziej
bezpieczna,przestronniejsza,ładniejsza.Na dobrej i przeciętnej jakości drogach autem po prostu się płynie, w połączeniu z
silnikiem D5 zapewnia ogromną frajdę z jazdy z niewielkim zużyciem paliwa. Jeżdżac S80 wybijasz się z tłumu jeżdżącedo BMW 5 i Mercedesami E.
Nowoczesny,Dynamiczny i Oszczędny; 9.5s do 100km/h , V-max 230km/h ; Bezproblemowe i łatwe wyprzedzanie.
Elastyczna;Dobra choć 2ka i 5ka mogły by mieć dłuższe przełożenie.
Idealny na autostrade i dobrą droge; na dziurawych drogach zbyt twarde i słabe tłumienie.Przednia oś wpada w delikatne wibracje.Ale ogólnie całkiem dobry.
Bardzo dobra.
Mistrzostwo świata.
Bardzo dobra;wydajna.
Mercedesie E i BMW 5 najnowszych generacji wstydźcie się.
Do kabiny dobiega delikatny pomrók bardzo ładnie pracującego diesla.
Absolutny max jaki udało mi się osiągnąć w mieście to 8.2 ; na trasie jadąc 120-140km/h na odcinku 200km przy płynnym ruchu udało mi się zmieścić w 5.6 ; średnie spalanie 7.2 przy dość dynamicznejjeździe.
Za cenę poprzednich generacji Mercedesa E i BMW 5 otrzymujesz moim zdaniem nie gorszy samochód w którym stajesz się drogowym indywidualista.
Kubiłem auto bezwypadkowe i póki co o problemach takich jak koledzy czytam tylko w internecie.Denerwują stosunkowo szybko zużywające się elementy metalowo-gumowe zawieszenia(silentblocki).Prawdą jest też parujący klosz reflektora przedniego. Poza tym żadnych usterek nie ma.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 TDi 130KM 96kW