: idealne rozłożenie mocy do masy auta-duża bezawaryjność..
Ogólnie rzecz biorąc świetne auto-jeśli się dba i chce się jeździć nieskazitelnym autem-jestem perfekcjonista i najmniejsze usterki doprowadzają mnie do szału-auto sprawuje się świetnie..
Silnik doskonale pracuje i jest wyjątkowo ,,cichy,, zważywszy na swoja ,,wielkość,, i moc. Doskonale sprawuje się w warunkach miejskich ,jak i na trasie.
Skrzynia bez zarzutów. Biegi wchodzą gładko,bez oporów,choć zdarzyły się sporadyczne szarpnięcia przy zmianie z biegu pierwszego na drugi..
Układ jezdny jak na nasze drogi oceniam dobrze. Samochód świetnie ,,wybiera,, nierówności i ma dobra sterowność.
Widoczność do przodu doskonała,tylna nieco ograniczona-może to wina nisko umieszczonego fotela kierowcy..
Nic dodać nic ująć-OCENA MÓWI SAMA ZA SIEBIE.
Szweckie auta maja najlepsze rozwiązania jeśli chodzi o wentylacje i ogrzewanie..
Miejsca jest bardzo dużo dla wszystkich.. Podróżowanie w cztery osoby to czysta poezja:)
Jak już wspomniałem silnik pracuje cicho,wiec i we wnętrzu jest miło i przytulnie,nawet przy dużych prędkościach.
Jak na pojemność i masę spalanie oceniam na dobry z plusem.
,,popielniczka,, dochodzi do ,,samo-otwarcia,, zużycie-kombinerki załatwia sprawę.. czujniki komputera-typu wskaźnik stanu płynu chłodzącego-do wymiany ..
sterownik przednich szyb wykończył się i wymaga wymiany..
- zużycie paliwa dla silnika 2.9 24V 204KM 150kW