Ocena kierowcy - Volvo S80 I

Jorgo_81, 14 lat temu
Silnik 2.4 i 20V 170KM 125kW
Rok produkcji 2000
Volvo S80 I 2.4 i 20V 170KM 125kW 1999-2006 - Oceń swoje auto
Inne : Miły odgłos silnika i nie duże spalanie oraz ilość miejsca w środku jak i w bagażniku.
Przeniesienie napędu : Łożysko oporowe na wale okropnie klekocze na biegu jałowym po wciśnięciu sprzęgła ustaje ktoś kto się nie zna może sie od razu zrazić
Układ elektryczny : Żarówki dosyć często się palą ale to podobno słaby punkt tych aut
Jestem zadowolony z zakupu właśnie takie auto chciałem jest duże pojemne i dosyć żwawe jest czym wyprzedzać.
Przesiadając się z Golfa 90ps na 170ps i mnóstwo to jest róźnica ogólnie mam dobre wrażenia.
Biegi wchodzą lekko i płynnie nie mam jako takich zastrzeżeń.
Mógłby być zwrotniejszy z uwagi na jego gabaryty parkuje się ciężko chyba że jest do dyspozycji dużo miejsca.
Z widocznością jest problem do przodu jeszcze obleci ale do tyłu to już masakra mogłoby być lepiej brakuje.
Ładna sylwetka robi wrażenie wyróżnia się.
Zadowalające szczególnie nawiewy na tylne szyby jestem miło zaskoczony.
Miejsca jest dużo zarówno z tyłu jak i z przodu nie można narzekać.
Cisza i spokój we wnętrzu zarówno przy 100km/h jak i przy dużych prędkościach a ten odgłos 5 garków na wyższych obrotach to po prostu bajka.
Jak na tak duże i ciężkie auto i niemały silnik to jestem miło zaskoczony myślałem że będzie więcej.
Auto godne polecenia jak ktoś nie boi się Volvo w podobnej cenie kupi się passata czy golfa ale co kto lubi.
Mam to auto od grudnia nie miałem do tej pory żadnych problemów oprócz kilkukrotnej wymiany żarówek ale to podobno słaby punkt tych aut. Przednia szyba pasażera ciężko się otwierała ale wystarczyło tylko przesmarować prowadnicę i chodzi lekko.
Czasem ale nie zawsze stuka coś na biegu jałowym wewnątrz tego nie słychać jednak na zewnątrz jest to bardzo niemiły klekot po wciśnięciu sprzęgła ustaje więc jest to łożysko oporowe na wale w najbliższym czasie czeka mnie wymiana.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 i 20V 170KM 125kW [l/100km]

9,6