: Nic nie rdzewieje i nadal piękni wygląda!!
: Trzeba o nie dbać i regularnie naprawiać na naszych drogach
Samochód jest miły w eksplatacji,cieszy oko, ale zarazem nie ma szpanu. Gdyby nie ten silnik to super bryczka!! za dobre pieniądze. Uwaga jedynie do zawieszenia!!!
Silnik ma za małą pojemność w stosunku do mocy. \"Ciągnie\" na turbo i to dopiero od 2,5 tyś obrotów. Niestety mam automat który nie pasuje do charakterystyki tego silnika, czuć turbo-dziurę, (Jechałem takim S80 z manualną skrzynią i o niebo lepiej) aaa i to nie jest wada skrzyni biegów(jest jak najbardziej sprawna, po prostu automat musi miec dużą pojemność a nie tylko moc)
Atomacik działa bardzo-dobrze, ale w porównaniu BMW 530d(2001r) który mialem to bez porównania.Mam jeszcze Toyote Camry i tam to skrzynia to czysta poezja, ponieważ ma 2,4silnik benzyna i wszystko pasuje.
Zawieszenie jest doskonałe do podróżowania ,ale niestety awaryjne.Jeśli pogodzimy się z dość wysokimi wydatkami ( oczywiście bez przesady można przeżyć bo nie kupuje sie tego w ASO)to będziemy zadowoleni. Mankament-Silentblocki co 40tyś.Zamienniki nie są tak makabrycznie dobre jak orginalne części, ale jest różnica ok 10 tyś km a płacimy o 200zł więcej za jednego(ja kupuję zamianniki i gra.)Układ kierowniczy doskonale dopasowany do ważącego 1500kg czołgu. Jeżdzi się nim strasznie stabilnie i na pierwszy raz ma się wrażenie że trochę ociężale ale to tylko złudzenie
Tutaj jest rewelacja,no może poza cofaniem.Mam 189cm wzrostu i słupki boczne nie stanowią przeszkody
Moim zdaniem lepsza niż w BMW i Camry. Piękna deska rozdzielcza.Wszystko na miejscu i pod ręką.Super!!
Auto nagrzane jest już po 5 min od włączenia silnika po nocy zimą.
Dużo miejsca nawet dla wyskokich ludzi. (Mniej niż np. w BMW ale tam to jest kosmos.)Swietne fotele. Ostatnio na trasie ok 1500km nie czułem żadnego zmęczenia. (Polska-Włochy)
Tutaj jest równie dobrze. Chyba że się m,a popsute zawieszenie o co nietrudno!!!!!!!
I tu mamy problem.!! Ja mam 2.0 turbo 180koni i od samego początku w mieście. przy normalnej jeździe ok 13litrów!!! Trasa ok 9-10l.Piszę to bo wiem żę patrzą tu ludzie którzy chcą kupić taki samochód więc nie wymyślam sobie tego z kosmosu. Odradzam ten silnik z automatem. On żeby jechał musi mieć cały czas duże obroty i to przez to tyle pali. Inaczej nie działa turbo i łapie strasznego muła. Ogólnie samochód się nie psuje tylko zawieszenie jest kosztowne ale oczywiście jeśli kupujemy zamienniki to koszty są ludzkie!!
Kupiłem ten samochód w 2007 roku( 7 lat miał) za 28 tyś- bezwypadek sevisowany itp.Był już zarejestrowany. Po wymianie rzeczy eksplatacyjnych w tym kosztownego zawieszenia to wyszedł mi cały 30-31 tyś. Moją BMW z przebiegiem 320tyś sprzedałem za 32tys. Nic nie dokładając mam o rok starszy ale w lepszym stanie i nowocześniejszy samochód.
Jest to samochód dopracowany i godny zaufania. Mnie się jeszcze nic nie popsuło.
Totalny brak, ale przed zakupem należy sprawdzić Automat!!!!!!!!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i T 180KM 132kW