Hamulce porażka, porażka i jeszcze raz porażka volvo z takimi hamulcami nie powinno wyjeżdzać.
Tylko przeciętna. Zbyt duża turbodziura do tego powiem, że zajebiście dużo turbodziura. Mam turbine w bdb stanie jak i cały silnik, ale jest to troche irytujące. Kolejna rzecz, jezdziłem słabszymi dieslami gdy dawałem gaz do końca to było czuć, że daje z siebie wszystko, a tu dam do połowy ładnie się zbiera dam do końca jest to samo. DOpiero róznica jest powyżej 160km/h. Generalnie głośny, trzęsie się jak żyd widząc niemca. A po za tym osiągi takie sobie, bo masa swoje robi.
Skrzynia to takie nie wiadomo co w sumie. Powinna być szustka, w Audi można podciągnąc do 230km/h z tym silnikiem, ale tu 200km/h i koniec. Trochę zawiodło mnie też, to że sprzęgło jest gówniane z gówna zrobione i szybko się niszczy. A skrzynia to tak średnio precyzyjna. Wiele by pisać.
Średnio precyzyjny układ kierowniczy, ale można trochę poświrować, tylko zależy jaki zakręt. Do tego za miękko. Aaaa i podsterowność, zbyt bardzo nurkuje przednie zawieszenie przy hamowaniu.
OK.
OK, dodam o wykonaniu tutaj bo nie wiem gdzie. Jakość wykonania gożej niż przeciętna, chociaż wygląda to masywnie to takie nie jest. Tapicerka trzeszczy jak świerszczyki, kierownica nie wygodna, acha
Ogrzewanie w zime przy -15 trochę za słabe. Wentylacja w zime też nie daje rady na boczne szyby, nawet jak klimą jej pomoge.
Nie ma zastrzeżeń
Gówniane jak dla mnie, silnik zbyt głośny.
Ceny mogą być, ale spalanie przy butowaniu i małych przebiegach to 11 w mieście można dobić. Ale to na pełnym palniku.
Zbytniio kupując nie przepłacasz, ale kup co innego.
Niezawodne to to jest.
Niezawodnie po prostu. Największy plus tego jeszcze prawdziwego volvo z silnikiem audi, trochę ironicznie to brzmi.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI 140KM 103kW