samochód kupiłem z domu od pierszego właściciela, który serwisował w volvo i jest praktycznie jak nowy, po założeniu sekwencyjnego gazu DT gas, bezposrednie wtryskiwacze, nic nie stracił na swoich właściwościach:) trzeba właściwej insalacji i dobrego fachowca, w Cz- wie jest:) taki, silnik jest elastyczny, pracuje równo, dużo radości:)
automat jak na tamtą technologię super, podobno byle nie dotykał jakiś \"znawca\"
940 była wygodniejsza, ale to był napęd na tył...poza tym samochód jak czołg na zaspy, dobrze na autostradzie,
ja nie narzekam, ale podobno są tacy co nie widzą tyłu, a przecież nawet widać koniec klapy,
to nie brava, czy megane coupe, hehe
z każdym modelem jest coraz lepiej, to moje 3 volvo...
ech jak szyby brudne to każdy się \"paruje\", ale nawiewy ok. po wymianie termostatu grzeje natychmiast!
z przodu super, z tyłu dobrze ale więcej wiadomo jest w s 80, 960, 940, fotele wyśmienite ale w volvo to norma, nie znam auta dla mnie z lepszymi fotelami - saab nawet wysiada, nie mówiąc o bmw, audi, o całej \"popularze\" nie wspominając
może jestem przeczulony ale dmuchawa na wyższych biegach za głośno pracuje i jak się depnie to silnik mruczy, że uuuu, powyżej 160km trzeba podgłośnić radio:), a platiki nic nie trzeszczą 12lat i nic
gazu po mieście to 13.7- 15,2l /100km, trasa 11- 12 litrów, jak tylko na benzynie - autostrada - 8,8l / 100km części trochę tańsze mogłyby być tańsze, kompletny rorząd - zdobyłem za 500zł, termostat vernet 40zł, aso jak są akcje to można, ale najlepszy zaufany mechanik z wiedzą...
po założeniu gazu 11 trzeba było wymienic przewody, przebiło na 5 cylindrze były oryginalne, a teraz bosch i jest ok. termostat już nie trzymał po wymianie płynu,wymiana na vernet i jest super, żarówka w stopie się spaliła i to wszystko.
to jest volvo - jak się dba to jest niezawodne, nigdy z tymi autami nie miałem problemów,
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 i 10V 144KM 106kW