Ocena kierowcy - Volvo S70

POLON Mochle, 17 lat temu
Silnik 2.4 i 20V 170KM 125kW
Rok produkcji 1997
Volvo S70 2.4 i 20V 170KM 125kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Rewelacja! Mocna, dynamiczna jednostka o dużej kulturze pracy. Żadnych jęków, zgrzytów - motor cudo!!! (pomimo dużeego przebiegu).
Żadnych zastrzeżeń, skrzynia biegów manualna - zapewniająca dynamiczną lub stateczną jazdę w zależności od upodobania kierowcy.
Jakakolwiek krytyka byłaby nie na miejscu! Auto swój wymiar ma i trochę trzeba na parkingu uważać. Promień skrętu mógłby być minimalnie mniejszy.
Widoczność b.dobra poza tylną szybą. Ale chyba w kombi v70 :) jest gorzej!
Żadnych uwag!
Jak na limuzynę przystało wszystko o.k. Klima dwustrefowa, elektroniczna, ogrzewanie i wentylacja bez zarzutów. No i podgrzewane siedzenia - zimą dla starszych ludzi - bajka!
Duży samochód to i duża przestrzeń. Super elektrycznie ustawiany fotel kierowcy - na długiej trasie nie ma szans by było nie wygodnie.
Może jestem nie obiektywny ale dla mnie "bomba". Przy wyłączonej dmuchawie jest naprawdę cicho!
LPG miasto 12/13l, trasa 10/11l Benzyna relatywnie mniej. Z napraw dotychczas nie korzystałem i znając tą markę pewnie za często nie będę korzystał. Co do przeglądów to koszty nie odbiegają znacząco od innych mniej luksusowych pojazdów.
Cena relatywnie do klasy auta i jego bdb wyposażenia nieprzyzwoicie niska. Polecam wszystkim, entuzjastom Volvo i tym którzy lubią komfort, niezawodność i bezpieczeństwo.
Pękła plastikowa manetka ustawiania kierownicy oraz zbyt swobodnie opada klapa bagażnika w trakcie jego zamykania. Jednak trzeba pamiętać, że ten Wiking ma już 10 lat!!
Żadnych poważnych usterek!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 i 20V 170KM 125kW [l/100km]