Ocena kierowcy - Volvo S60 I

cezi, 10 lat temu
Silnik 2.4 D5 163KM 120kW
Rok produkcji 2005
Volvo S60 I 2.4 D5 163KM 120kW 2000-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : Nietuzinkowy samochód ale nie rzuca się mocno w oczy. Na naszych drogach jest ich jeszcze mało, jeżdżenie nim pozwala się trochę wyróżnić z tlumu. Auto niedocenione w Polsce. Silnik d5 to poezja - ładnie brzmi (5 cylindrów), niesamowita kultura pracy, niektórzy pytają się czy to benzyna ! Trwałością i bezawaryjnością dorównuje legendarnemu 1.9 TDI volkswagena. Moc 163KM daje przyspieszenie do 100 poniżej 10s co pozwala na w miarę bezpieczne wyprzedzanie na trasie. W środku cicho i komfortowo jak w limuzynie klasy wyższej. Blachy doskonale zabezpieczone przed korozją, na moim aucie nie ma śladów rdzy. Cała moja rodzina jeździ Volvami i moje następne auto to tez będzie Volvo. Jeżeli szukacie S60 D5 to moje jest na sprzedaż. Nagrałem krótki filmik prezentujący auto, wystarczy wpisać na youtube - Volvo S60 D5 sprzedam - i napisać do mnie prywatną wiadomość
Było by to idealne auto gdyby nie ta ciasnota z tyłu
Silnik D5 to juz legenda trwałości, przebiegi rzedu 800 000 km bez naprawy to norma, niesamowita kultura pracy jak na diesla
Automaty nie są za dobre w volvo, u mnie na razie ok. Automat powolny, zastanawia sie nad biegami
Auto płynie po drodze i dziury mu tez nie straszne, zawieszenie trwale, a części niedrogie (dużo zamienników)
Do tyłu widoczność bardzo słaba
Bez zarzutu
Jak filtr kabinowy czysty to dmucha dobrze
Jak wysoki kierowca ma wygodnie z przodu to z tyłu wejdzie tylko dziecko
Diesla nawet nie słychać, pracuje jak benzyna, inne odgłosy też doskonale wytłumione
Silnik 2.4 D5 jest niesamowicie oszczędny, przy 100km/h na trasie spala nie wiele ponad 5l/100km
Za nieduża kasę mamy nietuzinkowy i bezawaryjny samochód
Czasem spali się żarówka
brak