Ocena kierowcy - Volvo S60 I

Silnik 2.4 D5 163KM 120kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Volvo S60 I 2.4 D5 163KM 120kW 2000-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : D5 jeździ jak diesel, a cichy jak benzyna :)
Miałem kupować e46 BMW ale kupiłem w ostatniej chwili volvo i nie żałuje :) jest inne i specyficzne ale robi wrażenie :):):)
Silnik D5 to chyba jedyny słuszny diesel zaraz obok 3.0D BMW, a grupa VW i AUDI niech się schowa ze swoim TDI...
Mam manualną 5 biegów i nie narzekam choć mogło by być 6 :). Jest to diesel więc chyba dobrze pracuje :) Ale miałem okazje jechać s80 2.0T z automatem i powiem że automat tam zrobił na mnie pozytywne wrażenie :)
Autko dobrze się prowadzi i prędkości 180km/h nie robią na nim większego wrażenia... :) Jedynie w mieście kuleje ale to auto to połykacz kilometrów a nie miejski wojownik :)
Tu dam niską ocenę bo naprawdę tu cieżka sprawa... Maska mocno do przodu :) i tył to tylko na czuja :) Autko duże na zewnątrz a środek to e46 i audi a4 :) Nawet w szewrolecie lacetti z tyłu pasażerowie mają więcej miejsca :):):) na szczęście jestem kierowca :)
Nie wiem co to znaczy dokładnie ale chyba chodzi o rozmieszczenie przycisków itp :) i wszystko jest na swoim miejscu :) i duży plus za brak popielniczki BO W AUCIE SIĘ NIE PALI :)
Jak szukasz S60 w dieslu to szukaj z webastem ... Komfort oraz szybkie grzanie silnika w zimie :) Ja nie mam webasta i tu ciężko się nagrzewa...
Dla kierowcy i pasażera z przodu ok :) dla 2 pasażerów z tyłu prawie że ok :) a ta 5 osoba siedząca na środku ma przeje***ne :)
Takie samo jak w VW Passat B6 czy BMW. Nie jest to Lexus który specjalnie projektuje dach ale prędkościami 120-130km/h można czuć się komfortowo :)
Tutaj powiem że jestem MILE zaskoczony :) Silnik 2,4 i 163km a autko naprawdę tyle spali jak się jeździ umiejętnie :) Auto które waży ponad 1600kg ... wszyscy się dziwią że tak mało ale ten silnik tak ma :) A nowe silniki D5 które sa jeszcze mocniejsze są jeszcze bardziej ekonomiczne :)
W moim budżecie się mieścił :)
Trzeszczące plastiki gdzie niegdzie. Tu pomaga spray silikonowy. To juz nie są te auta z epoki :)
Narazie nic :) no może przekaźnik świec żarowych ale to pierdoła :)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.4 D5 163KM 120kW [l/100km]

6,2