Jeżdzę autem już 3 miesiąc, zrobiłem ponad 10 tyś km. Rewelacja!!! Auto ma 180 tyś km a jedzie jak nowe. Na zachodzie takimi autami jeżdża bogaci emeryci, lekarze, adwokaci wiec auta są zadbane. Następnym autem tez bedzie Volvo, marze o XC90. Koniecznie silnik D5. Rewelacja. Nie chcę VW,Audi i innego niemieckiego ludowozu. Volvo to klasa sama dla siebie. Każdy z kim rozmawiam mówi : cenie volvo wyżej niz mercedesa- I MA RACJE!!! Miałem już przyjemność jazdy wieloma autami ale wygodą i prestiżem w tej klasie aut i za ta cene nie ma lepszego. Naprawde polecam. WYRÓŻNIJ SIE Z TŁUMU- KUP VOLVO!!!
Biegi wchodzą bardzo lekko i precyzyjnie, nie trzeba podnosic ręki z podłokietnika. Auto przyspiesza na każdym biegu i przy każdej predkości
Mondeo II było ciut lepsze
Do tyłu troche kiepsko, z przodu nie widać końca maski ale ja to akurat uwielbiam
wszystko tam gdzie ma być. Nawet dziecko po kilku chwilach wie co do czego. Nie trzeba odrywać wzroku od jezdni żeby zmienić stacje radiowa lub ustawić klime. Pełna ergonomia ( Vectra C musi sie tego nauczyć)
Jak zapragniesz tak masz
Mnóstwo miejsca, a z tyłu? tam nie siadam tylko tesciówka a ona nie może nigdy narzekac.
Nie słychać typowego dla VW kle, kle, kle . Volvo brzmi jak rasowa benzyna, zwłaszcza przy przyspieszaniu. Niekiedy wole posłuchac silnika niż radia. 5 cylidrów to jest to!!! Chociaż V* robi wrażenie :-)
niecałe 6,5 litra/100 km a lubie pojechac nawet koło 200 km/h. Trasa i na spokojnie 5,4 l/100 km
Tańszy od paska lub opla z tego samego roku a prestiż nieporównywalny. Wymiana całego rozrządu, pompy wody, oleje, filtry - 820 pln.
Na razie ok. Wymieniłem juz 3 żarówki!!!!
tak trzymac
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 D5 163KM 120kW