Bardzo długo szukałem auta dla siebie. Jeżdżę od 2 i pół roku (nigdy jednym autem nie jeździłem dłużej - to moje czwarte). Mam zamiar pojeździć jak najdłużej. Zaskakuje bezawaryjnością przez co jest tańszy w utrzymaniu niż inne marki. A nawet gdyby (odpukać) ceny części na allegro porównywalne z VW czy fordem. Wygoda niesamowita, pomimo upływającego czasu codziennie wsiadam do niego z przyjemnością. Poza tym jest czym poszaleć, lubię powyprzedzać i raz na jakiś czas pokazać wieśniakom z BMW gdzie ich miejsce w szeregu:) miny bezcenne. Ogromny plus za ekonomię jak na pojemność i moc. Blachy pełen ocynk, mój był po małej kolizji więc ostatnio postanowiłem go zakonserwować, pozdejmowałem wszystkie osłony a tam ani kropki korozji (inaczej w BMW czy Mercedesach - tam masakra w tych rocznikach)!! Zawieszenie bez zarzutów-idealne, tylko po naszych drogach felgi prostuję ( a w zawieszeniu nic- nawet stabilizatora czy końcówki drążka) Jak chcesz kupić auto do 30000 to tylko volvo. Następne tylko Volvo... może z jeszcze mocniejszym silnikiem....
elastyczny, totalnie bezawaryjny, bez dolewania oleju itp, nie ma się do czego przyczepić.
długie przełożenia ogromna zaletą, krótki i wygodny drążek.
doskonale trzyma się drogi, nawet na najciaśniejszych zakrętach można wcisnąć gaz do oporu i systemy bezp. tak działają, że nie na pewno nie wylecisz z drogi.Poza tym prowadzi się jak po szynach. Trzeba patrzyć na licznik bo prędkości w nim nie czuć (nie wiesz, czy jedziesz 80 czy 140). zawieszenie bardzo trwałe. Przez 2 lata - 60000 km i nic nie robiłem, poza prostowaniem felg, bo jeżdżę na 17". A i jedna stalowa była do wymiany. A tu nawet końcówki drążka czy stabilizatora nie ruszałem. REWELACJA
jedyną wadą tylna szyba.Mała i wysoko, co powoduje problemy z wyczuciem odległości przy parkowaniu. Ale to norma w autach tej klasy.
Wszystko jest, gdzie ma być, bardzo intuicyjnie, od pierwszej przejażdżki.
po gabarytach spodziewałbym się więcej. Na szczęście siedziska są dość głębokie. daję ocenę 5 za nieprzyzwoicie wygodne, wyprofilowane fotele, zarówno z tyłu, jak i z przodu. Bezkonkurencyjny!!! Konkurenci z Audi czy BMW uczcie się!!! Jak wsiadam do szwagra BMW 5 lub kuzyna A4 męczę się!
Silnik wolałbym słyszeć głośniej, bo pięknie pracuje....
Jak na auto tej klasy i te moc taniej nie znajdziecie. JEŻDZĘ PO WARSZAWIE I ZAMYKA SIĘ W 12 Z DYNAMICZNĄ JAZDĄ, W RTYBIE EKONOMICZNYM POTREAFI 10.Trasa wychodzi 7 - 8.5 w zależności od stylu jazdy, prędkości oraz ilości ślimaków na drodze. Przy prędkości ok 80 KM/H na dystansie 300 km osiągnałem 6.2.
Za tę cenę, w tej klasie i jakości nic lepszego się nie kupi. Rdzewiejące mercedesy droższe!!!
od 2 lat nic nie robiłem.
od 2 lat nic nie robiłem. a przepraszam, wymieniłem rozrząd przy zakupie i świece:)
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 T 200KM 147kW