Samochód niezawodny. Wizualnie zwraca na siebie uwagę. Spełnia generalnie swoje oczekiwania. Interesującw rozwiązania typu: nawiew na wszystkie szyby, dwustrefowa klimatyzacja, tempomat, świetne fabryczne nagłośnienie nawet w swej wersji standardowej oraz kilka innych rozwiązań sprwiają, że jazda tym samochodem jest satysfakcjonująca. Jest tylko jedna rysa na tym wizerunku i dziwię się, że nikt tego nie opisał. Otóz monstrualny promień skrętu powoduje spory dyskomfort w jeździe po mieście. Jeździłem wcześniej np. BMW 3, Renault Safrane i podobne. Mając ta
b/z
bardzo dobrą ocenę skutecznoie obniża układ kierowniczy o czym niżej
czytałem wcześniejsze komentarze i nie bardzo rozumiem czego można oczekiwać po widoczności z tyłu. Lusterka wsteczne doskonałe, środkowe samościemniajace się doskonałe.czego tu jeszcze oczekiwać ?
szczególnie nawiewy na szyby
bardzo drogi serwis. Kolega ma Lexusa (jeep) i płaci za przegląd 600 zł
po dwu i pół roku uległ awarii silniczek tylnej szyby, żarówki siadają dość często, poluzowała się śruba w układzie kierowniczym powodując luz (w serwisie trwało to 5 min), rozszczelnił się zbiorniczek wyrównawczy do płynu wspomagania (moje czujne ucho to wychwyciło na całe szczęście w odpowiednim momencie), po dwu i pół roku nagle padły trzy łączniki stabilizatorów, naprawiałem również układ wydechowy (wskazana jest jednak jego konserwacja którą można zrobić w każdym warsztacie).
Brak zastrzeżeń. Generalnie samochód mi się podoba
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 20V 140KM 103kW