Ocena kierowcy - Volvo S60 I

Silnik 2.0 i T 180KM 132kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 1 rok
Volvo S60 I 2.0 i T 180KM 132kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Auto jest dopracowane, ładne i bezawaryjne.
Jestem z auta b. zadowolony i raczej nie szybko je sprzedam. Może założe kiedyś do niego LPG aby jazda była troche tańsza. Auto sprawdziło się już kilka razy w naprawde długich trasach jak do Szwajcarii gdzie zrobilismy ponad 5tys km. Jest wygodnie, komfortowo, skóra mięciutka. Auto przez rok nie miało ŻADNEJ usterki, jestem mile zaskoczony Volvo bo tak naprawde kupiłem to auto troche przez przypadek. Mogę polecic je każdemu kto chce miec auto mniej rzucające się woczy aczkolwiek bardzo eleganckie, na 17\'\' oryginalnych felgach i przy delikatnie zaciemnionych szybach moje ciemno bordowe volvo wygląda naprawde nie gorzej niż drożsi konkurenci. Polecam..a te bajki o drogim serwisie itd...wszystkie czesci eksploatacyjne są dostępne w takich samych cenach jak VW/BMW itd, na aukcjach internetowych czesci do volvo są tysiące bo auto jest już wiele lat produkowane wieć nawet tfu tfu jak poleci silnik to mozna taki dostać za naprawde małe pieniadze. Nie bać się i kupować.
Dobry silnik chociaż nie jest to żaden demon prędkości przy automatycznej skrzyni. Wszystko poprawne, wyprzedzanie na pojedynczej trasie komfortowe. Można i na autostradzie jechać 220kmh przez 2 godziny i problemów nie ma. Do 180 autko fajnie się rozpedza pózniej jest juz gorzej. Ale 5cylindrów, silnik produkowany od dawna i mega sprawdzony. Naprawde dobra, niezawodna jednostka napędowa
Mam automata, trudno się do czegos przyczepić, jedynie to ze przy obecnie sprzedawanych skrzyniach np. dsg automat jest wolny i troche zaspały. Ale do tego można sie przyzwyczaić, ja jezdze tym autem spokojnie i problemów nie mam. Rakieta to nigdy nie będzie z tą skrzynią, ale nie do tego to auto zostało stworzone.
Przy wczesniejszym Audi A6, passacie itd zawieszenie jest troche za miekkie, nie ma jakoś tego super czucia i troche to taki kanapowiec. Daje przeciętną opinie głowni za to że promień skrętu w tym aucie jest straszny, trudno zawrócić na szerokiej drodze...czasem jest to az niebezpieczne. To moim zdaniem najwiekszy minus tego auta.
Wszystko OK, trudno coś napisać bo jest naprawde poprawnie.
Wszystko na swoim miejscu, uczyłem się obsługi tego auta 5 minut. Trudno się do czegoś przyczepić, wszystko mądrze opisane i rozmieszczone.
Klima działa szybko, ogrzewanie też, mam ogrzewane siedzenia (wersja summum) i wszystko fajnie działa.
Dla kierowcy jest super dużo przestrzeni, gorzej dla pasażerów ale to nie jest tak ze jest tam jakoś strasznie mało miejsca tak jak wszyscy piszą. Oczywiście w porównaniu do skody superb, audi a6 jest tego miejsca mniej ale nie przeszkadzało to wygodnie pojechać w 4 dorosłe osoby do szwajcarii na narty i nikt nie narzekał. Jest poprawnie.
Nie mam zastrzeżeń, w porównaniu do wczesniejszego audi a6 jest b. podobnie. Wygodnie, cicho i komfortowo.
Pali tyle ile musi 5cylindrowy silnik z doładowaniem. W trasie 8,5 do 9,5 w zależności co za trasa, w mieście od 12 do 14. Nie są to wyniki szokujące, raczej się takiego spalania spodziewałem. Mam do tego skrzynie automatyczną więc przy manualu myśle ze można by litr zejśc z tych wyników.
Zapłaciłem za auto 58tys, przez rok nic sie nie zepsuło. Mogłem w tej cenie kupic nowsze a6 lub bmw5 z przebiegami pod 200tys a wolałem kupic volvo z przebiegiem 40tysi. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, wystarczy przeczytać zresztą wszystko co napisałem wczesniej.
Jestem bardzo miło zaskoczony bo autem jezdze rok, przejechałem nim 30tys km i nic sie nie dzieje, wymieniłem oleje, klocki, filtry i auto nie stuka, nie puka w zawieszeniu nic sie nie dzieje a jezdze głownie po miescie gdzie drogi są słabe do tego jezdze autem cały czas na 17\'\'. Naprawde jak narazie 6 z plusem.
Żadnych niespodzianek. Nic sie nie dzieje.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i T 180KM 132kW [l/100km]

9,8