Mam samochód 9 lat więc mogę coś więcej powiedzieć. Aktualny przebieg to 360 tys. Auto kupiłem z przebiegiem 220 tys. Po przekroczeniu 300 tys lawina małych, męczących usterek. W ciągu połowy roku auto było 7x u mechanika, co wizyta zostawiałem 50 zł, niby mało ale sam fakt wiecznych podróży do mechanika był bardzo irytujący i regularnie pozbawiał mnie auta na okres 2-3 dni. Po 300 tys zaczęły pękać przewody ze starości, a to od chłodnicy a to od czegoś tam. Plastikowe złączki popękały ze starości. Popsuł się czujnik blokady kierownicy - pokazuje ze mam zablokowana kierownice gdy kierownica nie jest zablokowana, auta oczywiscie nie dało się odpalić. W rurze od turbiny wytarła się dziura więc rurę także musiałem wymieniać. Sprzegło bardzo delikatne - przy przebiegu 300 tys wymieniona dwumasa teraz mam 360 tys i już słychać sprzęgło.
Generalnie nie polecam tego auta dla osób chcących go kupić z większym przebiegiem. Wiem, że nie jest to najnowszy egzemplarz ale myślę, że taka lawina usterek to jednak przesada.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 136KM 100kW