Oceny Volvo S40 II 1.6 DRIVe 109KM 80kW 2004-2010

Najnowsze oceny Volvo S40 II 1.6 DRIVe 109KM 80kW 2004-2010

3,4
~Emilo89
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Volvo S40, nie ma chyba osoby, która by powiedziała "nie, nie lubię Volvo". Zdecydowałem się na za mały silnik. Jazda 1.6 D trochę męczy. Spodziewałem się po całym samochodzie aspiracji do klasy premium, może przesadziłem. Zwykłe auto, z przeciętną awaryjnością i niesamowicie niskim spalaniem przy oszczędnej jeździe. Najgorsze jest to, że ja temu autu nie ufam, mam wrażenie, że zawsze coś się może z nim stać mimo, że staram się o nie dbać....
4,6
~janczar_kzk
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Jestem posiadaczem auta od pół roku, przez ten czas przejechałem nim ok 10. tys kilometrów przebiegu, a ten stale rośnie. Po kupieniu auta zostało w nim poprawione uszczelnienie silnika, gdyż ten delikatnie pocił się olejem, została uszczelniona pokrywa zaworów, wyczyszczona cała magistrala olejowa itd. Zabieg ten kosztował mnie kilkaset złotych i to w zasadzie jedyne koszta jakie włożyłem w ten samochód. Polecam ten silnik, należy o niego...
4,8
~ROBSON
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
UŻYTKOWAŁEM 1 ROK .BARDZO EKONOMICZNY SILNIK 1.6 DIESEL na autostradzie prędkość 140 H /spalanie 5lit/100km codziennie jeżdzony po mieście 6.5lit/100km super fajnie się prezentuje zawieszenie super za 14000zł 2007 rok naprawdę warto kupić
3,6
~Rey_Mysterio
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Ogólnie ładne autko, na pewno bezpieczne, bo to w końcu Volvo, ale ciężko mi znaleźć więcej zalet tego modelu w tej wersji silnikowej. Oszczędne spalanie na pewno nie rekompensuje drogich napraw. W tej cenie można znaleźć wiele lepszych samochodów. Chyba że po prostu ten jeden egzemplarz taki awaryjny.
2,2
~Andrzej
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
ładny wizualnie, ciasny w środku, kiepska przestrzeń ładunkowa, bardzo awaryjny, drogie części. niskie spalanie - to fakt, ale koszt usuwania usterek znacząco przewyższa niskie spalanie. lepiej mieć bezawaryjny samochód palący 10litrów niż wiecznie psujący się samochód palący średnio 5litrów. to auto było zawsze moim marzeniem ale okazało się tragedią
4,4
~subaru2002
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Teraz już jest super. Kupilem go z zapchanym DPF i z klekocząca dwumasa. Był prawie o polowe tanszy wiec wiadomo było ze trzeba zainwestować troche. I nikt nie plakal jak sprzedawal. Sprzedawca uczciwie opisal i przez telefon wymienim mi wszystko co jest nie tak. No prawie wszystko... Bo miała być dwumasa, po jej wymianie dalej cos tluklo. Okazało się ze to skrzynia się telepie.
4,2
~mappero
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Jakby mial go kupowac, co mam w planach, to jednak wzialbym kombi v50, ze wzgeldyu na to, ze nie lubie jak na tylnej szybie nie ma wycieraczki. Maly problem ale mnie irytuje. Nudny w srodku - no ale coz. Dlatego bardziej kreci mnie Renault albo Citroen. Filtr powietrza/p-pylkowy - zero smrodu starych aut ruszjacych spod swiatel ! :)
4,9
~instr
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
naprawde auto godne polecenia i dla mlodych i dla nieco starszych statecznych kierowcow mile potrafi zaskoczyc
4,5
~lukanio277
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Samochód jest naprawdę dobry, ładny, komfortowe i bezpieczny
4,5
~Jakub
Sedan 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Moja ocena bdd niestety cena straszna koszt mojego auta z salonu 37 tys euro. Troche duzo jak za 1.6 D fakt w pelnym mozliwym wyposazeniu.