Ocena kierowcy - Volvo S40 II

krzychu_21_lat, 17 lat temu
Silnik 2.4 i 170KM 125kW
Rok produkcji 2004
Volvo S40 II 2.4 i 170KM 125kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Świetne osiągi samochodu .
Inne : Może nie tyle co usterka - a mankament . . . W słoneczne dni nie widać informacji wyświetlanych na wyświetlaczu LCD ( przy przedniej szybie ) - steruje on nawigacją .
Auto idealne - nie mam zamiaru się z nim rozstawać przez najbliższe 5 lat :) Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego modelu i polecam serdecznie to auto - to ciekawa propozycja .
Auto perfekcyjne pod tym względem - dynamiczne i stosunkowo oszczędne ( w mieście spalanie ok 9 - 10 litrów )
Przekładnia manualna jest idealna do tego auta .
Auto trzyma się drogi jak przyklejone .
Trochę utrudniona widoczność do tył przez tylną szybę ( jak w większości sedanów - i to auto ma wysoki tył )
Na pierwszy rzut oka konsola centralna może wydawać się nieco przeładowana . Po krótkiej eksploatacji można się przyzwyczajić
Klimatronik działa perfekcyjnie . Mój egzemplarz ma ogrzewaną przednią szybę , więc nie ma problemów z wentylacją ani ogrzewaniem ( nawet w zimie )
Auto jest idealne dla 4 osób . Rejestrowane na 5 , ale nie chciałbym być tym piątym pasażerem :)
Silnika nie słychać do 5 000 obr . Później słychać już tylko piękny ryk silnika ( ale tylko dlatego , że mój egzemplarz wyposażony jest w tłumik sportowy REMUS )
Auto się nie psuje i jest ekonomiczne - jak już pisałem we wstępie
Z tego co się dowiadywałem - części oryginalne są stosunkowo drogie - ale można znaleźć tanie zamienniki .
Nic nie trzeszczy - wszystko 100% sprawne .
j/w

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.4 i 170KM 125kW [l/100km]