W porównaniu do FF oraz starszych modeli volvo, które były lub nadal są w rodzinie, to świetnie skonstruowany, zwrotny, szybki i baardzo wygodny samochód ale dla 2-3 osób. Minusem są delikatne wstawki z aluminium, które łatwo się rysują i wgniatają, a tak ładnie wyglądają...
skrzynia lekko haczy
Po FFI i FFII apetyt rośnie. Moje Focusy prowadziły się super. Tu tak samo ale niestety prześwit w s40 jest sporo mniejszy niz w FFII.
Gabaryty łatwe do opanowania. Słaba widzoczność do tylu - czujnik cofania jest bardzo przydatny.
Świetnie sobie radzi nawet w największe mrozy ostatniej zimy. Na początku szkoda mi było rozstawać się z ogrzewaniem przedniej szyby w FFII ale po pierwszych jazdach przeszło mi tym bardziej, że system dość szybko rozmraża nie tylko przednią ale i boczne szyby.
Z przodu super, na tylnej kanapie już nie jest tak różowo.
Doskonałe
Przeglądów jeszcze nie robiłem. Spalanie spore 9-10 l/100 km.
Udało mi się kupić egzemplarz poleasingowy z bardzo małym przebiegiem i w świetnym stanie więc w moim przypadku ten parametr wypada doskonale. Zdecydowanie gorzej gdyby przyszło wyłożyć pełną kwotę za fabrycznie nowy.
Dobre materiały uszczelki, plastiki, i dobrze spasowane. Niestety są mankamenty - wylatujące kołki tapicerskie na klapie bagażnika
Za wcześnie oceniać.