: Wszystko co związane z bezpieczeństwem (system świateł, poduszki powietrzne itp.)
: układ drążka stabilizatora
: łożysko
Układ elektryczny
: raz - automat rozrusznika...
Auto bardzo atrakcyjnie wyglądające, estetycznie wykonane, bezpieczne, super komfortowe. Osiągi też bardzo dobre - moc i dynamika na wysokim poziomie. W środku czujesz się jak prezes ;)
Dla mnie trochę głośno w kabinie, ale bez przesady. Elastyczność dobra - szczególnie na wyższych biegach - super praca.
Fajny krótki lewarek, biegi płynnie wchodzą - dla początkującego użytkownika tego modelu może sprawić problem wsteczny - ja się już przyzwyczaiłem i jest ok.
Dobrze trzyma się drogi, także na zakrętach, trochę delikatne zawieszenie jak na polskie drogi, ale które auto ma dobre na te drogi?! ;) Dobra praca wspomagania i układu hamulcowego. Na uwagę zasługuje konserwacja podwozia - jak się nic nie dzieje to lepiej nie ruszać - bo naprawdę jest super.
Bark zastrzeżeń - duża widoczność + elektryczne i podgrzewane lusterka.
Bardzo dobrze zrobione autko - super linia, duża przestrzeń dla pasażerów i kierowcy. Regulacja foteli, schowki, półki. Bagażnik większy niż V40 (bez składania tylnej kanapy)!!! Spalanie w zakresie 5,5 - 6,5 l/100km w cyklu mieszanym!!!
Także bez uwag - system wentylacji sprawuje się super.
J. W.
Dobre - na początku miałem wrażenie, że w kabinie było ciut za głośno od silnika, ale jest ok.
Spalanie jak pisałem - bardzo dobre wyniki. Generalnie autko bezawaryjne - wykonuję drobne naprawy przy okazji badań technicznych - najczęściej podzespoły drążka stabilizatora lub łożysko.
W stosunkowo rozsądnych pieniądzach kupiłem auto - jak na polskie warunki - o bardzo wysokim standardzie. Do tego bezpieczeństwo - podstawowa cecha tej marki.
Jak to drobiazgi - częściej w użyciu to częściej narażone na awarie - ale bez szaleństwa.
Odpukać - nie miałem...
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 Di 102KM 75kW