Ocena kierowcy - Volvo S40 I

Dominik Kościan, 17 lat temu
Silnik 1.8 16V 115KM 85kW
Rok produkcji 1996
Volvo S40 I 1.8 16V 115KM 85kW 1995-1999 - Oceń swoje auto
Polecam. Polecam. Polecam. Moja rodzina i ja uważamy że nie ba bardziej komfortowego auta w tej klasie i cenie.
Silnik niezawodny. Absolutnie nic do roboty. Nie jest to silnik wyścigówki, więc jeżeli ktoś szuka bardzo szybkiego i dynamicznego auta to niech sobie kupi Ferarii :) Osiągi są bez zarzutów w Volvo
Brak problemów. Biegi wchodzą czysto i pewnie. Mam bardzo (naprawdę bardzo mały) mały wyciek w skrzyni.
Świetnie trzyma się drogi. Systemy spomagania przy poślizgach chyba działają świetnie bo jeszcze nie wpadłem w ani jeden. Mam porzednie łożysko do wymiany bo zaczyna troszeczkę hałasować. Jako ciekawostkę pomę powiedzieć że byłem niedawno na przeglądzie auta i przy badaniu amortyzatorów pan z obsługi spytał się ile lat ma ten samochód bo wyniki pokazują jakby był 2 letni :-)
Przód i boki świetnie. Z tyłu słabo. Przez to władowałem się w słup energetyczny. Trzeba pomyśleć o czujnikach cofania.
Zimą szyby od razu odparowują. Tak samo lusterka (podgrzewane). Z samochodów jakie miałem i jakimi jeżdziłem to w Volvo najszybciej robi się ciepło. Przeciez to Szwed a tam są dopiero zimy :-) Klimatytzacja działa bez zarzutu. Troszeczkę śmierdzi. Ale to normalne w starszych jednostkach.
Przód rewelacja. Tył też ale dla 3 osób raczej mniejszych. Z tyłu 2 osoby to pełen komfort.
Bez zarzutów.
NIe oszukujmy sie . Ten samochód musi swoje spalić. Przeglądy w SALONACH VOLVO odpadają. Chyba że jest to samochód służbowy :-) Ceny części chyba nie sa aż tak drogie już teraz - nie wiem bo auto się nie psuję.
Rewelacyjna jakoś i cena coraz bardziej przestępna. Polecam
Nic się nie popsuło. Absolutnie nic.
Nic się nie popsuło. Absolutnie nic.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 115KM 85kW [l/100km]

9,7