: przyspieszenie na kazdym biegu powala nie jedno auto,milosnikom ostrej jazdy na dlugich prostych polecam szczegolnie
przed zakupem auta radze pojechac na warsztat i podlaczyc go do komputera,sprawdzic przedewszystkim w jakim stanie jest przepustnica!!! oraz stan turbo,ponizej 80% radze dogadac sie ze sprzedawca bo przepustnice nowe i oryginalne to koszt kilku tysiecy zlotych a uzywana przepustnice graniczy z cudem,nowe turbo tez nie tanie 2tys zl, to sa najpowazniejsze rzeczy jakie kazdy powazny kupiec powinien sprawdzic.Mowia kazdy chwali wlasne, ogolnie mam ciezka noge i niewiele aut dalo mi rade uciec,mialem przyjemnosc poszalec na autostradach z porsche boxter 2.7 z 2006r , audi a6 3.0tdi 2007, honda civic type R 2009,bmw 325i 2009 (wszystkie wyprzedzilem)oraz aston martin vantage 380bhp , aston martin nie dal rady, przez 25min ostrej jazdy nie dal rady mi uciec i caly czas siedzialem mu na ogonie, co kosztowalo mnie po tej zabawie wymiane tarcz bo nie wytrzymaly i sie powykrzywialy :P jedynie dwa auta mi znikly z pola widzenia to bmw 335i coupe 2008 oraz audi rs4 2005.jak widac tylko auta powyzej 300bhp moga dac rade takiemu volvo,nic dziwnego ze , czesto policja ma jednostki t5 ktore ze bardzo zachwalane.Posiadam zloty kolor auta i wg mnie jest to najladniejszy kolor jakie volvo wypuscilo
Silnik wzorowy, najkrocej mowiac.Osiagi wrecz fenomenalne jak na taka moc.Turbo bardzo duzo daje w tej jednostce.Elastycznosc porazajaca,auta powyzej 300bhp lub wiecej dopiero moga rownac sie z tym silnikiem. 260km/h i moze wiecej jesli ktos znajdzie dluzsza prosta :) a mercedesy i inne amg ktore sa zablokowane mozna wyprzedzic,dziek jak z jednostki v8
Skrzynia biegow delikatna jak na taka moc auta, trzeba z nia sie nieco ostrozniej obchodzi niz w autach bmw ale ogolnie dobrze wchodza biegi
Nie mylcie auta z autem sportowym , to nic innego jak limuzyna w postaci coupe, zawieszenie miekkie ale dajace rade na zakretach tylko wymaga to wprawy,zawieszenie tanie w utrzymaniu wiec tragedi nie ma.Za to uklad kierowniczy akurat nie za miekki jak w mercedesie S ani nie za czuly.moze sie myle ale kierownica moglaby byc ciut mniejsza
ogromne auto w srodku przy gabarytach 4.8m, do tylu to juz naprawde lipa,brak czujnikow parkowania wyraznie daja o sobie znac, ze ciezko sie nim parkuje ale z przodu jeszcze w miare
Na 5 oceniam wnetrze,skora oraz deska rozdzielcza daja mily popis dla oka jak i w dotyku.pomimo uplywu 10lat ciagle w dobrym stanie sa skorzane fotele i sa wygodne na dluga trase
szybko ogrzewa jak i rowniez chlodzi, tak jak kazdy kierowca sobie tego zyczy,klimatronik zdaje egzamin i nie ma rozczarowan
tutaj nikt nie moze mowic o braku miejsca,z przodu jak i z tylu kazdy bedzie sie mogl rozlozyc i odpoczac.Mialem okazje jechac tym autem w 4 osoby do chorwacji i nie uslyszalem od nikogo komu by bylo ciasno a wrecz same plusy
problemem sa uszczelki w drzwiach i przy wysokich predkosciach, powyzej 200km/h odnosi sie wrazenie jakby gdzies kawalek szyba byla nie domknieta ale ogolnie inne auta pod wzgledem wyciszenia sa lepsze ale drzwiek audio swietny, odnosi sie wrazenie jakby juz ktos tube wstawil
240bhp i srednie spalanie 9-10l to naprawde bardzo dobry wynik,nigdy nie udalo mi sie przekroczyc 15l nawet po bardzo ostrej jezdzie a na dlugiej trasie przy 130km/h w cztery osoby, pelny bagaz oraz klimatyzacja za kazdym razem wychodzilo mi 8.5l na setke,jestem pod wrazeniem
nowe z salonu kosztowalo prawie 200tys zl a teraz mozna je znalesc za 10% tej ceny zadbane egzemplarze ciezko znalesc w pl ale warte poszukania
Ogolnie zastalem auto w stanie wiele do zyczenia , choc zdawalem sobie sprawe z tego ze bedzie duzo do zrobienia to przeroslo mnie.naprawilem auto to co mialem naprawic i ogolnie nic sie nie psulo, zrobilem nim juz ponad 40tys km w 10miesiecy ciezkich 40tys km i silnik dalej chodzi dobrze przy ponad 210tys km
jedyna rzecza jaka mi sie zepsula to cewki padly mi dwa razy oraz swiece po 40ty km ktore wymienilem na platynowe,czasem nie wiedzac czemu zmieniarka cd nie odczytuje plyt a raz odczytuje.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 20V T-5 240KM 177kW