: ta moc...ale jednocześnie komfort i bezpieczeństwo jazdy
Wspaniałe auto. Komfort jazdy bardzo dobry, wykończenie eleganckie, minimalistyczne, ale bogate zarazem, bagażnik wcale nie mały. Niestety bardzo słaby promień skrętu poprzez koła 18" i szeroki rozstaw, trudności z parkowaniem nawet w luźniejszych miejscach. Bardzo szybkie i dynamiczne a pali jak na razie średnio 6.5/100 diesla.
Zero zastrzeżeń, przyspieszenie mega. Przy 180 na autostradzie słychać silnik tak samo jak przy 70 km/h.
Bardzo mi się podoba krótki drążek co powoduje żeby biegi zmieniamy szybciej i dynamiczniej. Nie wiem czy to tak w moim egzemplarzu, ale dwójka jest bardzo krótka, tak jakby na siłę była tam wciśnięta (auto ma 6 biegów), przy 30 km/h auto już woła o trójkę.
Dałbym 2/5, ale jako że auto ma koła 18" i szerszy rozstaw to nie będę wybrzydzał.
Dobrze, albo mogło być lepiej. Boczne framugi często za dużo zasłaniają, ale w tym aucie jest okej. Problemem natomiast jest odległość środkowego lusterka do przedniego panelu, praktycznie nie widać co jest po środku jezdni z perspektywy fotela co skutkuje tym że jako młody kierowca muszę jeszcze się dużo nawiercić żeby wszystko widzieć.
Toż to Volvo...
Podgrzewane fotele, osobne ustawienia dla nawiewów, etc. Masa ****reli i usprawnień. Mega. Auto nagrzewa się w 3-4 minuty z 10 stopniewego zimna wewnątrz
Mimo że auto tylko 4 miesjcowe, to z tyłu komfort taki jak z przodu!
Tak jak napisałem, przy 180 km/h auto słychać jakbym jechał 70 km/h.
Jak za takie elegancko-sportowe auto to 6.5/100 diesla mnie jak najbardziej satysfakcjonuje.
Jak pomyśle że oglądałem audi A3 czy toyoty corolle w cenach tego volvo to mi się śmiać chce.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 136KM 100kW