Ocena kierowcy - Volvo 850 Sedan

Silnik 2.3 T5 225KM 165kW
Rok produkcji 1994
Okres użytkowania: 1 rok
Volvo 850 Sedan 2.3 T5 225KM 165kW 1993-1997 - Oceń swoje auto
Dla mnie samochód który zawsze już będę uwielbiał.
Silnik jak dla mnie to bajka, jeżdżę tylko samochodami z turbo ale ten pięciocylindrowy silnik to super sprawa, do 200km/h wskazówka od prędkościomierza nie zwalnia no i ten pomruk:) Części tanie rozrząd 500 zł kompletny w IC. Przyśpieszenie co tu pisać 7,4 do 100km/h przy tej wielkości auta! Absolutnie bezawaryjny razem z turbo ale mój egzemplarz to igła. Dodam że autem jechałem 250 km/h
Skrzynia bardzo dobrze dobrana do silnika również żadnych problemów.
Tu ocena 4+ tylko dlatego że na mokrej nawierzchnie nie jesteśmy w żaden sposób wykorzystać mocy auta ale ja nie miałem kontroli trakcji. Prowadzenie bardzo dobre przy każdej prędkości. A i jeszcze jedno jeżeli ktoś zamierza wykorzystywać możliwości auta to tarcze tylko z najwyższej półki bo inaczej się gną ( ATE , ZWYKŁE BREMBO odpadają ) tylko sportowe.
Dla mnie widoczność bardzo dobra.
Wszystko jest tam gdzie powinno być jedyny mały minus to sterowanie elektrycznymi szybami na konsoli przy hamulcu ręcznym ale to kwestia przyzwyczajenia.
Super a klima jest bardzo wydajna.
Dla mnie wystarczająca.
Ocena 4 ale dla mnie to plus że nie 5 bo jak że pięknie posłuchać tego silnika.
Powiem tak części tanie jak na taki samochód. Paliwo to zależy jechałem w trasie 100km/h spalił 7,8 l ale jechałem też spiesząc się do Szczecina i spalił 24 ale wskazówka prędkościomierza nie spadła poniżej 200km/h W mieście a jeżdżę dynamicznie około 14 l
NIe warto kupować tanich egzemplaży od handlaży bo te samochody w dobrym stanie kosztują ale na pewno nie 9000 czy 8000 tyś zł. Warto wydać więcej.
NIC
NIC