: Przejechałem tym autem jak narazie 2000 km.Sprzedawca w salonie zapewniał mnie że to auto z silnikiem nowej generacji . Totalna BZDURA . Jaka to nowa generacja , żeby to była nowa generacja to samochód powinien chociaż o 1 litr paliwa mniej palić mieć rozrrząd na łańcuszku a nie na pasku , wtedy był by silnik bezobsługowy , człowiek by się nie martwił o jakieś tam wymiany paska , no i silnik nowej generacji nie powinien tak parkotać . Matiz też ma 3-cylindrowy silnik i nie słychać tak tego parkotania jak w up-ie. Druga sprawa to moc 75 KM tego auta , wcześniej jeżdziłem też 75 konnym samochodem i w porównaniu z tym to było 75 KM , up-owi dał bym jakieś 48 KM . Rozpędzanie się tym autem to coś okropnego , dobrze że mam 75 konny motor , bo niewiem jak sobie radzą ci co mają 60 konną jednostke. Następne minusy to brak schowków , jest tylko jeden , brak oświetlenia w bagażniku , brak regulacji wysokości pasów bezpieczeństwa a i zakładanie pasów też sprawia trudności. Spalanie wychodzi przy oszczędnej jeżdżie 4 litry ale jak kto ma ciężką nogę to wyjdżie i 8 litrów. Jak na razie to na tyle . Coś więcej napisze za rok , chyba że wcześniej będzie się coś psuło.