Ocena kierowcy - Volkswagen Touran I

tomek, 18 lat temu
Silnik 2.0 TDI 140KM 103kW
Rok produkcji 2004
Volkswagen Touran I 2.0 TDI 140KM 103kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
samochód nie do końca przemyślany,średnio wykończony, i kończy mi się gwarancja - tego się najbardziej boję
silnik za głośny , a po wymianie koła zamachowego doszło brzęczenie którego serwis nie słyszy mało pali ok 6,5 średnio, nieżle przyspiesza
skrzynia żle zestopniowana pierwsze dwa biegi za krótkie- chyba że do przyczepy
samochód dobrze się trzyma drogi na zakrętach ok na gorszych nawierzchniach trzęsie ( żona po pierwszej podróży zwymiotowała) drążki kierownicze wymienione w serwisie po 30 tys (na gwarancji)
ciężko obsługiwać wycieraczki po jednokrotnym naciśnięciu spryskiwacza wycierają 4 razy po suchej szybie -(inteligentne podobno)to samo było z migaczami-jedno naciśnięcie -3 mignięcia, fabryczne ustawienie autostradowetylko nie wiem na którą autostradę a2? a jedż człowieku po mieście
climatronic to pomyłka - wolałbym ręczną klimatyzacje
z przodu ok z tyłu tylko dzieci do 12 lat - nie ma miejsca na nogi.3 rząd szkoda zachodu, lepiej było zrobić przesuwany 2 rząd .siedzenia z przodu zabudowane tak że jak mi wpadła komórka to wyciągałem przez godzinę
za drogi
drążki kierownicze , przewód turbiny,koło zamachowe,wszystko na gwarancji jeszce klimatronic się zawieszał

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW [l/100km]

6,0