Według mnie źle dobrane przełożenia 1i 2. Jedynka "za krótka" "dwójka" za długa w rezultacie przy wolnej jeździe i próbie przyspieszenia bez redukcji na 1 (w dieslu!!!) silnik zgaśnie.
Bez zastrzeżeń.
Ciekawe po co te "trójkątne" szyby???? Może VW rozpisze konkurs :)
Szkoda, że nie mam wersji ze sterowaniem radiem w kierownicy i automatycznie przyciemnianego lusterka wstecznego. Ale poza tym duży + za układ włączników dźwigni itp.
Klimatyzacja bardzo wydajna. Może należałoby zmienić miejsce instalowania czujników temperatury, bo Climatronic czasem "głupieje" i nadmiernie chłodzi.
Fotele rewelacja. Może troszkę za mało miejsca na nogi z tyłu, ale mnie nie przeszkadza ;) Zastanawiam się tylko jak się będzie czuł w fotelach znajomy amerykanin o "masie" 140 kg !!!!!
Zdecydowanie najsłabszy punkt programu!!!!!
Wstyd - w samochodzie za ponad 100tyś. taki poziom hałasu "od silnika" jest trudny do zrozumienia. Powyżej 110-120 km/h pojawiają się zbyt głośne szumy z okolic krawędzi przedniej szyby - typowy błąd konstrukcyjny spowodowany brakiem "pamięci"o aerodynamice - nie do naprawienia bez zmiany linii nadwozia :(.
Po 3 tys. km trudno coś mówić za wyjątkiem zużycia. Jeżdżę ostro, więc spalanie w mieście 8,0 8-5.
W trasie do 120 km/h jest rewelacyjnie koło 6,5 - Przy prędkości rzędu 140-160 spalaniae drastycznie rośnie do powyżej 8,0/100!!!!
WYCISZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdyby nie to byłaby ocena na 5
Pierwszy tydzień (!) eksploatacji i niestety spalił się głośnk w drzwiach (wymiana na gwarancji - sprawnie i szybko plus dla serwisu) oraz "denerwujący" brzęk jakiejś nakrętki/podkładki w drzwiach przy jeździe po nierównościach- nie został zlokalizowany i wyeliminowany (minus dla serwisu:(). Poza tym jest OK
Samochód mam 2,5 tygodnia więc nie mam jeszcze zdania, choć "drobiazgi" troszęnkę mnie niepokoją!!!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW