Bardzo polecam ten samochód wszystkim. I dla rodzin z dziećmi, i jako służbowy i dla każdego. Samochód naprawdę duży ale tylko w środku(bagażnik i miejsce dla pasażerów),na zewnętrz wydaje się być jak wszystkie auta klasy średniej,wiec i kobiety nim spokojnie pojeżdzą. W miare ekonomiczny,komfortowy i elegancki. Wykonany naprawdę z niemiecka dokładnością. Niezawodny. Silniki super.Tylko lać paliwo i cieszyć się jazdą tym pięknym samochodem. Gorąco polecam. DAS AUTO !!!!!!
Silnik jest super. Auto trochę waży ale silnik 140 KM naprawdę daje sobie świetnie rade. Dynamiczny i w miarę oszczędny.
6-biegowa skrzynia jest dobrze zestopniowana, jak dla mnie chodzi jak marzenie.
Samochód bardzo dobrze się prowadzi. Tłumienie twarde ale takie jakie ma być u \"NIEMCA\". Podróżowanie bardzo komfortowe.
Widoczność naprawdę dobra, wiec nie wiem co komu te słupki czy inne rzeczy przeszkadzają. Jak się jeszcze ma czujniki z przodu i z tyłu to nie ma o czym gadac - rewelacja.
Moim zdaniem samochód idealnie rozplanowany. Wszystko jest na swoim miejscu,czytelne zegary i intuicyjny kokpit. Fotele z dużą opcją regulacji. Z tyłu wyjmowane. Dla mnie kolejna rewelacja.
Climatronic 2-strefowy działa idealnie. Cichuteńko i wydajnie.
Przestrzeni dla każdego jest od groma. Ja jak sie rozłożę z fotelem na moje 190 cm wzrostu to z tyłu pasażerowie moją i tak spoko miejsca. Bagażnik no comment - prawie jak w vw transporter :)
Wyciszenie też bardzo dobre. Lekko słyszalny klekocik diesla ale jak sie rozgrzeje jest naprawde komfortowo.
Miasto w zależności 7-8l/100km. Na trasie średnio 6,0l/100km. Wszystko przy włączonej klimie.
Kupiłem tourana za 98 tyś od dealera, z dodatkowymi pakietami które kosztowałyby mnie normalnie dodatkowo jakies 20 tys zł. Wiec stosunek jakości do ceny idealny.
Jak ktoś kupi dobrze wyposażonego tourana to i znajdzie się koło zapasowe i fajna tapicerka :)
Brak poważnych jak i mniej poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW