Ocena kierowcy - Volkswagen Touran I

Art Leffe, 15 lat temu
Silnik 2.0 TDI 140KM 103kW
Rok produkcji 2004
Volkswagen Touran I 2.0 TDI 140KM 103kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
Karoseria : Jak na auto, które powstało na bazie płyty podłogowej Golfa mk4 oferuje duzo miejsca i nie straciło zwinności kompaktowego auta. Nie ma większych problemów żeby zaparkowac gdzies na zatłoczonych miejskich parkingach
Nie jest to ideał ale jak dla mnie jest to auto, które spełnia moje oczekiwania i jestem zadowolony, że je zakupiłem. Szczególnie polecam młodym rodzinom z małmi dziećmi, bo jest pakowne a i nie ma problemów do poruszania sie na codzień do pracy czy na zakupy.
Silnik pracuje może i głośniej niż inne diesele (pompowtryski są głośniejsze) ale ma wysoką kulturę pracy i jest bardzo elastyczny. Jest to moje kolejne auto z takim rodzajem wtrysku paliwa i nadal jestem nim zauroczony. Gorąco polecam
Jeszcze nie spotkałem idealnek skrzyni biegów, dlatego nie jest ocena 5 tylko 4 z dużym plusem
Jak na auto takich gabarytów to trzyma się bardzo dobrze drogi, może spowodowane jest to sztywniejszymi nastawieniami niż np. w VW Passacie albo wszędobylską elektroniką. Pozwala na dużo zabawy nie dając poczucia niepewności. Choć jak ktoś się uprze to zawsze może coś dokonać.
Ogólnie super, może poza ogromnymi słupkami przednimi. Można się przyzwyczaić
Jest to mój kolejny VW i nie mam problemu ze znalezieniem czegokolwiek. Dla niektórych moze to być wada, ale dla mnie jest to dobre, że po zmianie auta nie muszę szukać wszystkiego od nowa i czytać instrukcji obsługi żeby dojść jak to działa. Dużo ilość schowków przy dzieciach się przydaje :))
Klimatronic dwustrefowy działa elegancko, ale jak to w większości aut nie daje rady z odparowaniem wszystkich szyb. Webasto jako dogrzewacz sprawuje się doskonale i po kilku chwilach czuć ciepłe powietrze, co zimą jest oczekiwane. Nie wiem jak sprawdzi sie przy upałach ale mam nadzieję, że będzie sobie radziła klima
Mam 198 cm wzrostu i elegancko mieszczę się w tym aucie. Duża regulacja foteli przednich pozwala na dopasowanie pod siebie i wygodnego podróżowania. 5 osób plus bagaże i spokojnie możemy jechać z rodziną na wczasy
Tutaj może nie jest zbyt cicho, ale powyżej 130 km bardziej przeszkadza szum powietrza niż odgłosy z komory silnika. Mogło by być lepiej w aucie za tyle kasy.
Decydując się na to auto wiedziałem, że koszty utrzymania nie są niskie, ale stosując droższe oryginalne części nie musimy ich często wymieniać i dbając o samochód odwdzięczy się niezawodnością
Jak zawsze za znaczek trzeba zapłacić, ale jak zadbamy o to auto to odwdzięczy sie swoją niezawodnościa i będzie nam służył długo.
Jak na razie nic się nie wydażyło
Jak na razie nic się nie wydażyło