Ocena kierowcy - Volkswagen Touran I

Silnik 1.9 TDI 100KM 74kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Touran I 1.9 TDI 100KM 74kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
Inne : a to pytanie, chcialem miec praktyczny i uniwersalny samochod i mam a zaskoczyla mnie to tylko ilosc schowkow w srodku,tego sie nie spodziewalem i myslalem ze to domena francuzow
Ogolnie jestem zadowolony z samochodu.Przyjemnie i wygodnie sie nim jezdzi. Jesli ktos preferuje spokojna jazde to jest samochod dla niego. Minusy: *maly przeswit,przy pelnym zaladowaniu,trzeba uwazac na garby. *slaby silnik, najbardziej mi przeszkadza to na autostradach *no i te kiepskie wyciszenie Plusy *duzo miejsca w srodku *oszczedny silnik
Do spokojnej jazdy jest ok. To jest slaby silnik i nie ma co wymagac,jak na ta wielkosc samochodu to za malo ma mocy,do 120km/h jest ok,a powyzej to i glosno i lepiej sie nie ryzykowac wyprzedzanie
Jak dla mnie ideal recznej
Drogi trzyma sie dobrze,ze sniegiem tez sobie niezle radzi.jak dla mnie ok
Za duze przednie slupki a zwlaszcza dolna ich czesc,na zakretach trzeba uwazac.kilka razy nastraszyli mnie piesi
Niemiecki lad i porzadek,bez ekstrawagancji
Latem chlodzi, zima grzeje,co wazne ma nawiew na tyl,nie jestem pewny czy we wszystkich modelach
Jak na maly van to idealnie.Z przodu pelen komfort. z tylu jak mi syn zasypia w foteliku i delikatnie sie rozklada tylny fotel,to jest z tylu malo miejsca na nogi.A o duzym bagazniku nie wspomne
Tutaj volkswagen sie nie popisal,a powyzej 140 to jest katastrofa,ale nie mam porownania z innymi vanami
srednie spalanie z komputera to 7,2.W miescie z dom-praca,praca-dom ,korki...itd ok 9 nie dobilem nigdy do 10. na trasie najoszczedniej to tempomat na 90 i potrafi zejsc ponizej 6, ale tak nie dam rady dlugo jechac.120/130 to jakies 7/7,5 litra katastrofa jest powyzej 150, wtedy to widac jak paliwa ubywa. Kupilem tourana z przebiegiem 150000 i nie szukalem taniej okazji.ceny napraw i czesci sa znosne
zawsze moglby byc tanszy.nowe sa drogie,ale mozna znalesc uzywany za przyzwoite pieniadze
Przez ostatni rok przejechalem ok30000km wymienilem 3 zarowki, 2 razy olej,pasek rozrzadu i opony; ale to standart + linke od szyby i zamek od tylnej klapy; no coz nie jest nowy
brak i niech tak zostanie

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 100KM 74kW [l/100km]

6,8