: Założenia projektowe spełnia w całości, ładny, funkcjonalny i wielozadaniowy
Renoma marki zdecydowanie przewyższa jakość auta pod względem technicznym, pod względem projektu samej koncepcji małego minivana jako wozu wielofunkcyjnego dla rodziny wręcz doskonała. Środek auta rewelacyjny i bardzo dobry jakościowo, nie polecam silników tdi, awaryjne i na paskach (mój ma łańcuch)
nie za cichy, ale dynamiczny i niezawodny
zatarły się łożyska przy 140000 km, kapitalny remont kosztował prawie 4000 zł z wymianą kompletu sprzęgła, tragedia...
wygoda i przestrzeń, duży bagażnik rewelacyjnie wygodne fotele, masa schowków, kabina wewnątrz 10 na 10, rewelacja
dałbym 5 ale trochę problematycznie cofa mi się nim na lusterka
prostota i solidność, funkcjonalne drobne dodatki w standardzie zamiast drogich bajerów
bagażnik i fotele rewelacja, montaż i demontaż tyłu modelowo
przy spokojnej jeździe nie pali wcale dużo, tragiczna dla mnie skrzynia ma jedną zaletę, ekonomiczny 6 bieg
co tu pisać, jak wszystko zawarłem powyżej, przeciętnie mechanicznie, rewelacyjnie pod względem kabiny i samej koncepcji. Suma summarum przeciętnie za dość dużą kasę.
klasyka gatunku, po 120.000 wysiadły łożyska przednie, tuleje na wahaczach i skorodowała przednia część wydechu, tylne tarcze też już nadają się do wymiany, akumuletory varta audi vw działają max 5 lat, w moim touranie jest teraz droga i porządna centra trochę mocniejsza od zaleceń producenta i bardzo się sprawdza
opisana powyżej totalna katastrofa skrzyni biegów
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 FSI 116KM 85kW