Ocena kierowcy - Volkswagen Touareg I

Kuba łódź, 11 lat temu
Silnik 5.0 V10 TDI 313KM 230kW
Rok produkcji 2004
Volkswagen Touareg I 5.0 V10 TDI 313KM 230kW 2002-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : czesto od brudu lecą zaworki doprowadzające powietrze do amortyzatorów ,ale na szczęscie mozna kupic w zamienniku za 90zl choc Vw niby takich nie posiada i jakoby wymieniają cay amor
chyba najabrdziej odjazdowy motor jaki mialem w aucie ... jedynie fajniejsz zabawę mam w skodzie superb 3.6fsi kupionej od duńskiej policji ze zdję tymi ogranicznikami 303KM -270vmax .ale touareg rewelacja 5.0 to bajka wsród silników . wczesniej mialem porsche cayenne 3.2 250KM to w porównaniu do touarega porsche stalo w miejscu .
płynnie wszystko jak nalezy
rewelacja ,szczególnie na autostradzie kiedy automoatycznie opusci sie najnizej jak moze i wtedy jak żaba mknie po trasie .... bajka ..... co prawda leciałem teraz do UK i przy ciąglej prędkoci powyzej 200km/h spalanie wzrosło do 17.5-18l
troszkę bida przez tylni szybę ,ale moze dlatego ,ze mam pakiet caractere i fabrycznie mocno ciemnione szyby
jak nalezy
wszystko ok
jak to w suvie ...... cos kosztem czegoś ,,,dla wielkiego chłopa miejsca na styk
ciszaaaaaaa
zaznaczyłem doskonale bo jesli auto z silnikiem v10 i pojemnosci 5000 zjada przy 120km/h 9l a w miecie jesli nie wariuję 12-13 to dla mnie ten wynik jest rewelacyjny , mialem wczesniej cayenne 3.2 benzyne i tez nie narzekałem (6-biegowy manula) palił podobnie .

On - zużycie paliwa dla silnika 5.0 V10 TDI 313KM 230kW [l/100km]

12,9