Rewelacyjny silnik diesla jezdziłem innymi i z kultury pracy jak i momentu obrotowego jestem naprawdę zadowolony zresztą to jest jedyny sam,którym jeżdzę 3 lata zrobiłem nim ponad 120000 km i jak do tej pory bez zadnej poważnej awarii
Płynna zmiana biegów bez szarpnięc i dziwnych opużnień mysle ze to zasługa dwóch wymian oleju
Dosyc sztywne zawieszenie ale to już zasługa niemałej przecież masy. Jesli chodzi o jego awaryjnośc to zaliczyłem i zaliczam niemały wstrząs na regularnych przeglądach w aso bo jak do tej pory od nowości kompletnie nic nie wymieniałem a to autko ma już ponad 180tysi. jak dla mnie po a6 to jest jakiś kosmos
Czujniki cofania i gabaryty nie mają znaczenia
bez zastrzeżeń
Tu się doszukałem małego mankamentu jak dlamnie wentylacja zbyt wolno zaczyna się nagrzewac. Jeśli chodzi o klime to jest ok naawet jak jest ponad 30 to daje rade
Z punktu widzenia kierowcy miejsca jest wystarczająco zresztą gdybym chciał więcej kupiłbym busa
jak na tak duży silnik cichutko zresztą pracy tych dziesięciu cylindrów naprawdę miło jest posłuchac
z punktu widzenia ksiegowego to tragedia jeśli na stacii trzeba miesięcznie zostawic srednio 1000zł ale z drugie strony kupiłem to auto żeby nim jeżdzic i 13,5 litra na 100km sredniego zurzycia nie powala biorąc pod uwagę ze diesle 2litrowe też potrafią wciągnąc 10
z czystym sumieniem moge to autko polecic kazdemu kto chce sie cieszyc ze znikomej awaryjnosci
- zużycie paliwa dla silnika 5.0 V10 TDI 313KM 230kW