Ocena kierowcy - Volkswagen Touareg I

tomek, 14 lat temu
Silnik 5.0 V10 TDI 313KM 230kW
Rok produkcji 2004
Volkswagen Touareg I 5.0 V10 TDI 313KM 230kW 2002-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Przyśpiesznie zabija.. a do tego przy delikatnej jeździe nie spala dużo.. skrrzynia jak masełko.. nie czuc, że sie biegi zmieniają, widze tylko po cyferkach na wyświetlaczu.
Silnik : cieknie mi olej.. jeżeli to z turbin, to bedą duże koszta..
mam zestaw 11 głosników + wzmacniacz.. gra bardzo ładnie jak na fabryczny zestaw.. doloze jescze subwooffer i bedzie lalunia..
Przyśpieszenie od 0-60 porażające. Startując przy skręconych kołach aż ciężko opanować. Mysle o chipie, ale skrzynia podobno wytrzymuje tylko 750NM... :/ Kawałek prostej i zaraz 200 km/h siedzi.. musiałem ustawić sobie powiadomienie o przekroczeniu 160km/h bo czasami sie zamysliłem a tu już 200km/h na liczniku.
wogole nie czuje jak sie biegi zmieniają.. czasami jak jest załadowany i skrzynia już zmęczona (rozgrzana pop dlugiej jeździe) to czasami sobie szarpnie przy kikdownie. Podejżewam, że to po prostu sprawa przejechanych kilometrów. Na codzień skrzynia dziąła pięknie. Normalnie cudo.
Auto tak się trzyma drogi, że głowa boli. Można wjeżdżac w zakręty z ogromnymi prędkościami i klei się strasznie. Jeszcze przy zawieszeniu pneumatyczym, obniżam, utwardzam i coś pieknego. Zaczeło coś mi stukac po zjeżdżaniu z hopek :/ Luzów nigdzie nie ma, niewiadomo który element wymienić :/ Narazie bede tak jeździł.
Jak na to autko jest ok. Posiadam parktronik, i pieknie pokazuje mi ile miejsca jeszcze mam. parkuje mi się lepiejh tym niż peugeotem 206.
Wszystko ok.
Wszystko ok, tylko już zaczyna śmierdziec z klimy, jade na przegląd kompletny.
Dużo miejsca, siedzisz tutaj jak gość :) Autko bardzo przestronne.
Cichutko bardzo. Jak dla mnie jest ok. Wcześniej jeździłem różnymi autkami i takiego cichego nie słyszałem jeszcze. Ostatnio zauwazyłem, że troszke mi skrzypią pplastiki, tapicerka w drzwiach. Chyba moje autko miałem lekkiego dzwona. Kupowałem jako bezwypadkowe.
Więc tak. Jak przycisniesz od 0 to spalanie chwilowe 100 litrów. Jak jedziesz na trasie 120-140km/h to spalanko 11-12 litrow zalezy od drogi.. dało się zejść na 10 litrów i poniżej, mam zdjęcia. Przy jeździe po autostradzie dało sie zejśc nawet do 7-8 litrów.. zrobiłem zdjęcia, bo nikt nie wierzył... Spalanie zależy od tego jak jeździsz.. jak przyciśniesz to wciągnie ile wlejesz.. jak bedziesz jeździł delikatnie.. (delikatnie czyli tak jak reszta użytkowników drogi.) to spalanie nie zabija..
Jak za te pieniądze, to nie ma nic innego w tej cenie.. autko piekne, (czarny ładny lakier).. spojler na dachu :) robi wrażneie, wszyscy zaglądają.. za ta kase nie widziałem nic ciekawego.. fajne autka zaczynająsię dopiero od 90 - 100 tyś. Prosze pamiętac, ze dostajecie podzespoły porsche.. to nie byle co..!!!
z drobiazgó to np stuka mi oslona tarczy hamulca tylnego,, musze zrobic, bo strasznie stuka.. stuka coś z przodu w zawieszeniu przy głębokich dziurach.. więcej nic mi sie nie zepsuło, wszystko dziąła w 100%.
narazie odpukac nic się nie dzieje.. leci mi tylko olej z silnika..hehe.. bede musiał to zrobic, cieknie chyba z jednej uszczelki.. serwis za wyciągnięcie silnika che już 4000 zł.. oszaleli.. bałwany w ASO strasne są.. lepiej jechac do normalnego dobrego mechanika.. cała reszta jest ok, nic oprócz tego kapania oleju nie przeszkadza..

On - zużycie paliwa dla silnika 5.0 V10 TDI 313KM 230kW [l/100km]

13,3