: idealnie się trzyma drogi, ale 4x4 i koła 19" robią swoje
ogólnie dobre auto, wygodne wsiadanie/wysiadanie, wyciszenie do 80km/h OK ale te szumy przy wyższych szybkościach to porażka - VW Touran - przy 160km/h nie było praktycznie słychać; lekkie stuki zewsząd, może zima i zmarznięte auto, ale nie było tego w Touran również
wyciszony dobrze, moc da się odczuć ale bez większej rewelacji; przy takiej mocy możnaby się spodziewać jednak większych wrażeń
automat, jak jest START/STOP włączony, to oczywiście lekka dziura w przyspieszeniu; bez START STOP, w miarę OK
idealnie się prowadzi w zakrętach
bardzo sztywny, przy kołach 19" mocno czuć nierówności
wygodny, ale fotele ergoActive - watto dopłacić, podparcie ud, zwłaszcza wysokiej osobie pomaga w trasie; a pseudo-masaż w fotelu, coś "podotyka" podczas jazdy :)
bardzo dobra wentylacja, szybko odparowują szyby nawet bez klimy; bardzo szybko się nagrzewa, a to diesel
jak na niezbyt duże auto to miejsca dla kierowcy i pasażerów bardzo dużo - przy założeniu że max 4 osoby na pokładzie
do 80km/h OK, ale powyżej i im szybciej tym coraz gorzej - duże szumy przy lusterkach; w VW Touran cisza była naet przy 160km/h a tutaj, i to w każdym Tigu - sprawdzałem specjalnie kilka różnych tak samo - przy 140km/h naprawdę szumi
spalanie dużo za duże; nie wiem skąd producent bierze takie dane; nawet poza miastem przy delikatnej jeździe nie udało mi się zejść poniżej 6l; po mieście w zimie nie ma szans zejść poniżej 10l
spalanie zbyt wysokie, koszt samochodu jednak za wysoki w stosunku na użyte gdzieniegdzie materiały; to już Kodiaq ma lepsze niż Tiguan - porażka na tej linii
no właśnie, nie działa system rozpoznawania znaków - i to od momentu zakupu auta, ale nie byłem w serwisie z tym jeszcze;
poza tym, rezonans szyb z lewej strony i w drzwiach kierowcy i pasażera;
widać że auto dopiero co wyprodukowane, nie do końca dopracowane
brak, za krótko żeby powiedzieć
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 190KM 140kW