Ocena kierowcy - Volkswagen Tiguan II SUV

Jerry, ponad rok temu
Silnik 2.0 TDI 150KM 110kW
Rok produkcji 2017
Volkswagen Tiguan II SUV 2.0 TDI 150KM 110kW 2016-2020 - Oceń swoje auto
Inne : Komfort jazdy i niskie spalanie.
Auto pozytywnie zaskakuje. W każdym elemencie jest Ok. Kabina, przestrzeń zaskakująco duża. Bagażnik mógłby być większy ale dla mnie, 2 dorosłe osoby jest Ok. Jakość plastików , boczki drzwi, tapicerka normalny poziom. Jak ktoś oczekuje fajerwerków to nie tu. Zresztą co to jest poziom fajerwerków? Dla każdego coś innego. Córka ma Mercedesa CŁA, AMG 381 kucy ( 2015 R.) i różnica jest ale nie te pieniądze , brak przestrzeni tylko kufer duży. No i ogień na autostradzie. Nieporównywalne auta
Super oszczędny, trasa bez pałowania 4,0 do 4,5 natomiast z pałowaniem Max 6,0 na 100 km. To na autrostradzie jak i na krajówkach i lokalnych. Noga jest ważniejsza niż droga. Olej co 15 000 km i git. Rekord na drogach lokalnych 3,5 na 100 ale jazda emeryt . Po 120 000 pierwsza naprawa, czujnik ciśnienia spalin za 120 zet. Rozrząd wymiana po 100 000 i to było na ostatnią chwilę, lepiej po 90 000 km
Perfekcyjna, No problem, lekko , miło i przyjemnie
Jak to suv. Nie jest mistrzem krętych szybkich zakrętów. Mój Fiat bravo II lepiej to robi ale na oponach 225/45/17 . Tu jest komfort i przewidywalność. I dobrze, do jazdy po serpentynach biorę od córki 4 napędowe CLA z pakietem AMG. Ogień.
Ok. Bez problemów. Biały o dziwo lepszy w utrzymaniu niż czarny. Lakier jak od paru lat w całym motoryzacyjnym świecie, miękki , sa odpryski szczególnie przód.
Zero problemów, fajna kamera cofania, bez uwag.
Wszystko pod ręką. Fizyczne przyciski, tylko od lat nie dla mnie CD w schowku
Bez uwag, klima automatyczna 3 strefowa daje radę, parę chwil i git. Ogrzewanie szybko i bez problemów.
Ten bagażnik trochę przereklamowany. Nie jest źle mógłby być większy.
Jest Ok. To diesel. Cyka sobie i jedzie . Nie mam dużo oczekiwań bo lubię słyszeć ja silnik mruczy .
Koszty części , olej, przeglądy jak w kompakcie. Nie narzekam. Nie jest drogo.
Oczywiście zawsze gdyby było tanie to by było lepiej
Czujnik ciśnienia spalin padł a poza tym lejesz, jedziesz, No i normalne sprawy eksploatacyjne czyli olej filtry itd. Ja na razie super.
Poważnych brak. I oby tak dalej.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 150KM 110kW [l/100km]

4,5