Samochód w wersji Highline + R-line . Zrywny , mocny samochód bez usterek jak dotychczas( 2019r nowy nie jest ). Ciężko się do czegoś przyczepić z jednym wyjątkiem trzeszczącymi tylko latem rączkami od drzwi . Fotele bardzo wygodne czy to 100 km czy 1000 plecy nie cierpią . Szybkość reakcji na pedał gazu super ( w TDI natomiast jest kosmiczny lag tu go niema ) . Przyspieszenie w szerokim zakresie 0-160 , 60 - 90 , 90 - 120 super. Najlepiej na mieście- szybko ruszą, płynnie można włączyć się do ruchu. Widoczność dobra nie ma na co narzekać i są kamery . Auto dodatkowo nie jest nadmiernie rozciągnięte wiec zawsze się gdzieś wciśniemy . Spalanie natomiast trasa 120 - 140 to od 6,5 do 8,5 wiatr pogoda sprawiają takie wahania w spalaniu 60 -90 5 -7litra miasto do 2 km 10l !!! zima 11l powyżej 4 km 7 - 8 l w mega korkach 8 - 10 l Moje średnie to 8,2 70% miasto 30 % trasa . Wyciszenie dobre z wyjątkiem nadkoli szumy okropne idą , ja to poprawiłem koszt 200 zł i własna praca .
Szybko zmienia przełożenia
Bez zastrzeżeń. W terenie ( błoto, śnieg, drogi gruntowe ) napęd 4x4 rewelacyjny.
Bez uwag
Dużo schowków, miejsce na kubki, okulary, obszerne kieszenie w drzwiach
Grzeje się szybko, podgrzewane fotele z przodu, a także sam układ bardzo szybko grzeje wnętrze. Klimatyzacja tez jest wydajna i bardzo szybko chłodziła auto
Miejsca wystarczająco i komfortowo ( tył , przód ) kanapa tył dodatkowo przesuwna można tak powiększyć bagażnik .
Nadkola do poprawy
Brak usterek