Jak dla mnie maszynka na polskie drogi wyglad tez na 5 nie wiem zawsze jest tak ze swoje sie chwali ale wiec takie oceny najlepiej od osob ktore nie maja minisuva a tylko oceniaja
Silnik bardzo żwawy wzgledem masy. 140 koni spokojnie wystarcza do bezpiecznego wyprzedzania.
Do skrzyni biegow mam najwieksze zastrzezenia. Mam 6scio stopniowa manualna skrzynie i najbardziej nieprecyzyjnym jest pierszy bieg. Ogolnie biegi wchodza jakos tak luzno, nie weim. Co do elastycznosci to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony mona jechac na 4 60 i po wcisnieciu pedalu gazu czuc ze sie wkreca a po przekroczeniu 1800 obrotow wiadomo co sie dzieje
Z ukladu jezdnego jestem bardzo zadowolony , dobrze tlumi dziury. Powiem moze krotko i zwiezle idealne zawieszenie na nasze polskie drogi
Widoczniosc jest dobra ale nie doskonala. parkujac czy cofajac i tak uzywam lusterek wiec progi mi nie przeszkadzaja ale fakt sa przerosniete, ale to tez dodaje uroku z zewnatrz. słaba widocznosc jest tez np. jak stoje na swiatlach to musze stanac troszke dalej od lini bo nie widze wiszacego sygnalizaora
Swietna
nie bede sie rozpisywal proprostu majsersztyk
bardzo duzo miejsca. wszystkie przyciski blisko jedynie mogl by byc podlokietnik troszke dalej wysuniety no ale toszczegół. Co do miejsca pasazerow super i z tylu i z przodu. 3 tygodnie temu zrobilem 8000 km i tak wygodnie jeszcze nigdy nie podruzowalem.
Super
Nie jest tak zle jak to pokazuja statystyki. moim zdaniem co do masy i mocy spalanie w normie.
Na Trip2 na odlegosci niecale 5000 km spalanie srednie na poziomie 6,7 l/100km wiec jest dobrze. Normalne ze jak mozno cisne w miescie to moze wyskoczy na komputerze 10l.
Ja zaplacilem 103000 2.0TDI 140K i pare bajerow dobralem BiXenony radio itakie tam Patrzec na ceny Rav4 Czy BMWX3 to cene jest przyzwoita
troszke ciezko mi oceniac bo to dopiero 14000 km ale jak do tej pory nic sie nie dzialo
to samo co wyzej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW