Świetne auto, solidne, dobrze wykonane , świetne osiągi 220km. turbo 2.0 TSI automat. Może nie powala na kolana sylwetką , nie wyróżnia się z "tłumu" ale takie ma być z zewnątrz nie krzykliwe, spokojne, ale solidne , dobrze wykonane, w środku komfortowe, świetnie spasowane elementy, wszystko intuicyjne, przemyślane , tam gdzie powinno być miękko to jest , gdzie nie musi jest plastyk. Komfort ,zawieszenie i osiągi na wysokim solidnym poziomie , na pewno moim zdaniem biję Toyote RAV-4 , którą jeździłem bez zachwytu (zresztą co ludzie widzą w tych toyotach?). Śiadomię kupiłem wersję 5 osobowa ze względu na bagażnik. Zresztą jakbym chciał mieć auto 7 osobowe to kupiłbym sobie Vana . Z VW jest tak , że wszyscy go krytykują , że nudny ,itp. ale większość chciałaby go mieć hmm. Kupując go postawiłem na spokój .
220km "jest moc" z automatem w trybie sport ogień (oczywiście w kategorii normal auto nie typowo sportowych) ale kosztem spalania. W trybie normal również spoko.
jest ok ale mogłaby się szybciej zbierać , jak się depnie ma ok. sekundy zastanowienia DSG
Komfortowy jak na SUVa, , dobrze zestrojony, napęd 4x4 jest właściwy .Dla mnie SUV bez napędu na 4 jest bez sensu. Szczególnie zimą jak znalazł .
Jeśli chodzi o wygląd fajerwerków nie ma, przeciętne pudło . Oczywiście są SUVY ładniejsze (kwestia gustu) ale VW nigdy nie był szokująco piękny ale do bólu solidny. I dlatego go mam.
ok wysoko i duże okna , pomimo gabarytów
oczywiście jest to SUV , duży i przy prędkościach powyżej 130 słychać szum i opór powietrza
lato klima chłodzi ok. 3 strefa, zimą szybko nagrzewa wnętrze , pomimo dużej kabiny
Duża kabina , swoboda i komfort nawet dla 5 osób .Posiadam wersję 5 osób
Do 130 ok ale powyżej szum , ale da się wytrzymać . Jeździłam juą kilkoma SUVami i nie jest najgorzej.
Części dostępne , dużo zamienników jak to VW popularne auto , w każdym lepszym warsztacie znane. Ceny części na dostępnym poziomie finansowym. Posiadałem BMW X3 to ceny części do tej furki powalały na kolana. Dlatego szybko zmieniłem.
Dzisiaj wszystkie auta są moim zdanie zbyt drogie , ale VW nie jest tani ale stosunek do jakości jest ok. Dużo tańszy w zakupie od. np. Toyoty RAV-4, BMW X, Audi , a jakość i komfort bardzo zbliżony a nawet lepszy porównując Toyotę , którą jeździłem.
Kupiłem auto używane w programie DASAuto w salonie VW z przebiegiem 56tyś. teraz ma 86tyś . żadnych napraw , tylko serwisowe oleje itp.
Na razie brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 220KM 162kW