Ocena kierowcy - Volkswagen Sharan I

Silnik 2.8 i VR6 Syncro 174KM 128kW
Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Sharan I 2.8 i VR6 Syncro 174KM 128kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Inne : ogólnie wygoda, robię duże trasy (700 - 1000km) cicho wygodnie, jak trzeba to szybko 210max dobre hamulce jak na 1900kg staje prawie w miejscu... jeśli ktoś potrzebuje auta rodzinno - dostawczego to gorąco polecam!
Silnik : pęknięty wąż wtrysku gazu,po wymianie ni działał wtryskiwacz bęzyny (monter partacz)
Zawieszenie : przy przebiegach rzędu 200000 przód stuka...
jeżdżę i nie narzekam, szkoda że tempomat nie działa, na trasie by się przydał.
Biorąc pod uwagę że był cofany??(nie mam pojęcia o ile ale100tys na bank)to całkiem przyzwoicie.mój jest na gaz sekwencja stag300 + automat + syncro = Vmax 210 dobre przyspieszenie, ze spalaniem nieco gorzej średnio około 15 l gazu na 100km, zaznaczam ze mam 25lat i ciężką nogę.
nic nadzwyczajnego, 4 biegi to za mało poza tym ma dziwne zazgrania jak szarpnięcie przy zminanie z3 na 4 bieg, nie wolno zapominać o oleju i filtrze!! grozi poważną usterką, tracą się wszystkie biegi zwykle poza wstecznym
spoko, dość dużo wytrzymuje, mam go od roku sprowadzonego z niemiec, zrobiłem 50000km i wymieniłem wszystkie elementy przedniego zawieszenia poza amorkami, nie było to konieczne ale nie lubię jak mi coś puka pod autem :)
jak już bylo powiedziane i napisane ect. przód i boki ok. tył nędza ale ma duże lusterka zewnętrzne więc jest nieżle
wszystko na swoim miejscu
wydajna klima igrzanie na przód, środek nieco gorzej, tył znowu ok ale tylko z ogrzewaniem (jest druga nagrzewnica)
dwa pierwsze rzędy jak w autokarze, trzeci nieco gorzej ale idzie wytrzymać. nad głowami miejsca dla odrzutowca, przy 5 miejscach można przewieżć 2 pralki, przy dwóch 4 motocykle WSK kompletne!!! sprawdzałem :)
jest bardzo cicho, przy niskich prędkościach delikatny pomruk silnika, przy około 180-200 wzmożony szum wiatru.
jak na automat + napęd na 4koła (syncro) masa 1900kg to średnio 14,5-15l gazu to wg mnie niezły wynik.
za samochód sprowadzony dałem 3100Euro, nie zgadzam się ze stwierdzeniem że galaxy jest tańsze,są w podobnych cenach, ale alhambra jest droższa, bzdurą też jest że wszystkie mają te same silniki, sharan i alhambra produkowane były Z 2.0 116KM bęzyna (VW) 2.8VR6 164,174KM(VW) oraz 1.9TDI 90,115KM (VW) galaxy 2.0 benz. ?KM (ford), 2.3 benz. ?KM (ford), 1.9TDI 90,115KM (VW)
od czasu kupna nie działa mi tempomat.. dlaczego? nawet ASO Lellek opole nie wiedzieli. czujnik domknięcia dzrzwi ma niestyki i .... to by było na tyle, WARZNE!! uwaga na monterów inst. LPG jak trafisz na partacza to pojezdzisz na 5 cylindrach lub co gorsza powozisz sobie na bęzynie instalację za 4000pln która nie działa
ne było nic poza pękniętą rurą wydechową (przy kolektorze wyd.) dość ciężka naprawa ze wzgl. na brak miejsca między silnikiem a karoserią

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.8 i VR6 Syncro 174KM 128kW [l/100km]

14,6