Silnik 1.2 TSI spełnia moje oczekiwania w zakresie mocy jak na pojemność 1200m3. Nie zawiódł mnie jeszcze. Na 6 biegu duży zapas mocy. Od 80 km/h idzie jak burza. Jedynie co to przy ruszaniu z 1 biegu dźwięk silnika zdradza, że ma małą pojemność. ;)
Bez jakichkolwiek zarzutów. Idealne spasowane przełożenia.
Naprawdę dobrą robotę tu niemiaszki wykonały.
Pełna panorama tego co przed nami. Słupek nie przeszkadza. Rewelacja.
Super materiały jak na tą klasę auta. Siedząc w moim Polo czuję się jak w aucie, o 2 klasy wyżej.
Zauważyłem, że Polo długo się nagrzewa i przy deszczu dość szybko, parują szyby. Klimatyzacja działa bez zarzutu.
Oczywiście to Polo więc miejsca nie ma tyle co w Passacie ale nowe Polo jest tylko węższe, o 10cm od nowego Golfa, a więc pasażerowie mają tylko, o 5cm mniej mniejsca w Polo niż w Golfie.
Przy prędkościach powyżej 90km/h jest jak w aucie, o klasę wyżej ale bez rewelacji.
Silnik 1.2 TSI jest stworzony do jazdy w trasy. Przy prędkości 90km/h na 6 biegu spalanie jest rzędu 4,7l/100km. W mieście autko pije już więcej. W lato w korku z włączoną klimą potrafiło spalić na odcinku 6km 8,5l/100km. Normalnie spala około 6,8l/100km przy bardzo oszczędnej jeździe. Oczywiście jak ktoś będzie jeździł bardziej energicznie spali więcej ale ja lubię prędkości \"patrolowe\" ;) w mieście więc ja jestem zadowolony.
Oczywiście, mogło by być troszkę taniej... ;)
Chlapacze, chlapacze i jeszcze raz chlapacze. Są ZA DŁUGIE!
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 105KM 77kW