Ocena kierowcy - Volkswagen Polo V Hatchback 5d Facelifting
8 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Jestem zadowolony!
Bardzo elastyczny - na szóstym biegu ciągnie już od 70 km/h. Przy spokojnej jeździe ultraoszczędny, można zejść ze spalaniem nawet do 4,6l/100km. Jednak kiedy potrzeba, mocy mu nie brakuje! Poza tym pracuje gładko i cicho.
Oczekiwałem gładkiej i precyzyjnej pracy. Przez pierwsze 2000 km skrzynia pracowała dość opornie, teraz już lepiej. Ogólnie bardzo pracuje kulturalnie i przyjemnie. Uważam jednak, że biegi mogłyby być nieco dłuższe - w mieście często wolę ominąć któryś z biegów, bo auto przyjemniej się rozpędza, a jednocześnie nie trzeba tak często dokonywać zmiany biegu.
Precyzja i komfort. Auto prowadzi się pewnie i przewidywalnie. Zawieszenie pracuje cicho. Kto lubi dynamiczną jazdę, temu polówka da samą przyjemność!
Mam 186 cm wzrostu i po zajęciu najwygodniejszej dla mnie pozycji przeszkadzają mi grube przednie słupki. Reszta bez zarzutu.
Wszystko na swoim miejscu. W wersji High Line nie ma co narzekać, może jedynie na niezbyt wyrafinowaną stylizację. Materiały przyjemne w dotyku, idealnie spasowane. Nawigacja pracuje zaskakująco dobrze.
Klimatyzacja automatyczna pracuje znakomicie! Silnik rozgrzewa się już po dwóch kilometrach.
Z przodu ilość miejsca jest dla mnie w sam raz, z tyłu w sam raz dla dzieci. Nie ryzykowałbym dalekiej podróży w cztery dorosłe osoby.
Silnika niemal nie słychać na niskich i średnich obrotach, zawieszenie również pracuje dyskretnie.
Spalanie bardzo przyzwoite, natomiast wydatków serwisowych jeszcze nie miałem, zapobiegawczo utrącam jedną gwiazdkę.
Dobry!
Od czasu do czasu po uruchomieniu stacyjki resetuje się odtwarzanie muzyki z karty SD - po prostu powraca do odtwarzania pierwszego albumu w alfabecie. To mnie denerwuje. W POI nawigacji brakuje stacji Statoil.
Na razie spokój. Zapobiegawczo odejmuję jedną gwiazdkę.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI BlueMotion Technology 110KM 81kW